Menu
Blog

Alles weten over mijn smartphone (10)

Tot uw dienst

De laatste tijd heb je ongetwijfeld massa's foto's genomen met je smartphone, hopen sms'jes verzonden, en misschien zelfs nieuwe contacten toegevoegd. Beeld je nu maar eens in dat je je gsm zou verliezen. Een drama! Ter gelegenheid van de internationale dag van de back-up - World Backup Day in het Engels ;-) - op 31 maart praten we je snel even bij ...

30.03.2017 Céline Roman

Hoe kan ik voorkomen dat ik vooral mijn foto's en video's verlies? Ik heb er een heleboel van mijn kleinzoon, en die wil ik absoluut niet kwijt.
Je hebt verschillende mogelijkheden. De saaiste is om zelf, manueel, je gegevens via een kabeltje naar je computer te uploaden. Maar die manier van werken is enigszins achterhaald.
Tegenwoordig doen automatische back-ups en synchronisaties dat voor jou.
We sommen er enkele voor je op:
Orange Cloud :  natuurlijk ben ik 'verplicht' om onze Cloud te vermelden. Een groot voordeel is dat die inbegrepen is bij onze Dierenabonnementen. Die opslagruimte is gratis. En hoeveel je krijgt, hangt af van je tariefplan. Je foto's, bestanden, muziek, contacten en agenda worden automatisch geüpload. Bekijk je bestanden op je computer op https://cloud.orange.be.
Dropbox : een eenvoudig systeem dat werkt met iOS, Android en Windows Phone 10. Deze dienst is eerder om bestanden op te slaan dan er een back-up van te nemen want wanneer je een bestand op je computer verwijdert, verdwijnt dat ook uit de cloud. Met Dropbox krijg je standaard 2 GB gratis.

Ja natuurlijk, Dropbox. Dat gebruik ik op mijn Samsung. Ik sla er automatisch mijn foto's mee op. Maar geen andere bestanden.
Met de oplossing van MEGA krijg je 50 GB gratis. MEGA is behoorlijk betrouwbaar en zorgt er, in tegenstelling tot andere aanbieders, voor dat gegevens die gehost worden onleesbaar zijn.
En dan heb je uiteraard nog de iCloud van Apple, die op de toestellen van het merk is geïnstalleerd maar ook werkt met Windows. De cloud is evenwel niet compatibel met Android.
Je kan er ook je mailbox, je contacten, je agenda en je herinneringen mee synchroniseren. Maar je krijgt wel 'maar' 5 GB.

Ik ben mijn gegevens verloren en ik heb niet gesynchroniseerd. Ben ik nu te laat?
Als je bijvoorbeeld de fabrieksinstellingen hersteld hebt en je foto's op je toestel waren opgeslagen, kan je er alleen maar een traan om laten.
Uiteraard zullen er altijd bedrijven die dure oplossingen aanbieden (zoek maar eens op verwijderde bestanden herstellen op gsm in Google), maar wij durven niet te garanderen dat het daarmee wel zal lukken.
Voor de computer kan de gratis software Recuva wél interessant zijn.

Oké, ik zie er nu wel het belang van in om regelmatig mijn bestanden te synchroniseren en er een back-up van te nemen.
Prima zo, Rose-Marie. Wij kunnen het je natuurlijk alleen maar aanraden. We zouden niet willen dat je de kostbare foto's en video's van je kleinzoon verliest ;-)

Tot donderdag?
Ja, tot volgende week!

Alles weten over mijn smartphone (9)

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.