Menu

Alles wat we al weten over de Galaxy Note 9

Enkele dagen geleden heeft hij zijn opwachting gemaakt op de FCC-website, de overheidsdienst die smartphones certificeert en waar geeks graag rondneuzen. De Galaxy Note 9 zou dus deze zomer aangekondigd worden. Een overzicht van wat wij weten (of menen te weten) vóór het toestel bij Orange aankomt.

11.07.2018
Door Cédric

Zijn codenaam staat al vast: SM-N960. Een lief koosnaampje, toch? Maar bij de lancering zal hij waarschijnlijk officieel Galaxy Note 9 gedoopt worden. Op 25 juni 2018 is hij geslaagd in zijn fameuze certificatietest en dus ligt hij vrij binnenkort in de rekken. En al is er over het design van het nieuwe toestel vrijwel niets officieel bekend, vóór de zomervakantie helemaal om is, zou hij verkrijgbaar moeten zijn.

Sommige Koreaanse media - zoals The Korea Herald - menen dat de presentatie eind juli, begin augustus zal plaatsvinden, hoewel ze oorspronkelijk voor enkele weken eerder was gepland. De vertraging zou de schuld zijn van een designaanpassing. Maar over eind juli, begin augustus zijn alle bronnen het nu eens.

Volgens de laatste lekken die we voor jou konden opsporen, zou de Galaxy Note 9 een Infinity Display-scherm krijgen zoals de Galaxy S9, maar met een diagonaal van 6,4 inch (flink uit de kluiten gewassen dus, wat er eerder een toestel voor professionals van maakt). De schermresolutie zou schitterend zijn: 2960×1440 pixels.

En er wordt nog meer gefluisterd: een Samsung Exynos 9810-schip, tot 8 GB aan RAM-geheugen (sommigen beweren dat 6 GB de standaard zou zijn, maar dat er wel een versie met 8 GB zou komen) en niet minder dan 256 of zelfs 512 GB aan opslaggeheugen “uit de doos”. Ook voor de batterij zou Samsung het groot zien: 3.850 of 4.000 mAh.

Hoe minder feiten, hoe meer er gespeculeerd wordt … De website All About Samsung denkt dat de S-Pen stift via Bluetooth zou werken en zelfs een micro/luidspreker aan boord zou hebben. Je zou dus via de S-Pen oproepen kunnen krijgen of iemand bellen, berichten dicteren of commando’s geven aan de Bixby-assistent of aan Google Assistant.

En er circuleren nog meer geruchten: er zou nog een vingerafdruklezer inzitten, ondanks het feit dat Samsung aan een equivalent van FaceID werkt. Zegt dit jou niet veel? Het betreft de beroemde gezichtsherkenning van Apple die geen enkele Android-fabrikant tot nu toe heeft kunnen evenaren.

Het is dus aftellen tot de officiële aankondiging en je mag er zeker van zijn dat de nieuwe Galaxy Note 9 heel, heel binnenkort in je Orange Shop ligt. Nog een beetje geduld!