Menu
Blog

Is de Huawei P30 Pro nog een goede koop in 2020?

Tech

De P30 Pro, die sinds maart vorig jaar verkrijgbaar is, blijft iedereen verbluffen met zijn fotokunstjes. En nog meer goed nieuws: hij betaalbaarder dan ooit. Want je krijgt 200 € korting!

27.04.2020 Cédric Godart

Design: verleidelijk

Het valt meteen heel erg op: de designers en ingenieurs bij Huawei hebben zich uitgesloofd om van de P30 Pro een origineel, klassetoestel met een tijdloze look te maken. En met zijn dubbele body in 3D-glas kaapt hij de hoofdprijs qua elegantie weg.

De vingerafdruksensor is in het scherm verwerkt en de achterkant voelt veel aangenamer aan. Met iets meer dan 190 gram is de P30 Pro niet vederlicht, maar hij ligt wel meteen als gegoten in je hand, onder andere dankzij het lichtjes gebogen scherm.

Foto’s: sterke troef

Echt het neusje van de zalm op fotogebied, met niet minder dan vier fotocamera’s op de achterkant, alle met het Leica-keurmerk. Huawei levert gewoonweg een van de beste professionele fototechnologieën, met uitstekende resultaten in elke situatie. Nachtfoto’s zijn verbluffend, portretten flatterend.

Geen enkele Android-smartphone biedt zo’n uitgebreide lenzenset (groothoek, nachtopnamen, zoom) als de P30 Pro. Zelfs de selfiecamera op de voorkant presteert beter dan bij andere modellen.

Yes, ik ben al overtuigd van de Huawei P30 Pro

Batterij: tot 2 dagen

Ondanks zijn indrukwekkende rekenkracht en het grote, lichtsterke scherm raakt de P30 Pro niet snel buiten adem, zelfs niet als je er de hele tijd mee aan de slag gaat. Dat is te danken aan zijn batterij van 4.200 mAh, met snellaadfunctie en draadloos laden. Bij klassiek gebruik geraak je gemakkelijk aan 48 uur autonomie. En als je er echt heel intensief mee omspringt, haal je ruim een dag.

Heel indrukwekkend: met de meegeleverde lader (40 W) zit je al na 45 minuten aan 100% batterijlading.

Android 10 op P30 Pro: wat is er nieuw na de update?

Huawei heeft meer dan eens benadrukt dat er veel verandert door de upgrade van Android 9 naar 10. De EMUI 10-interface werkt nu veel vlotter en coherenter. Je beschikt over nieuwe icoontjes en tools om het vergrendelde scherm te personaliseren en de ‘dark mode’ werd geoptimaliseerd voor dit toestel.

Huawei zorgt er net als Apple voor dat zijn toestellen naadloos op elkaar aansluiten. Het is kinderspel om documenten van een P30 Pro naar een Matebook-laptop over te zetten of om via je pc een telefoongesprek te beginnen.

Huawei P30 Pro: prijs

De Huawei P30 Pro is verkrijgbaar in twee kleuren: White en Black.

  • De prijs van de Huawei P30 Pro 128 GB als los toestel is 699,95 €
  • In combinatie met een Go Plus-abonnement (verbintenis van 12 maanden) is de prijs voor de P30 Pro slechts 499,95 €, je krijgt dus een korting van 200 €.

Yes, ik wil de P30 Pro Toon mij de jullie andere promo’s

▶️ Lees ook: Waarom de P30 Lite ook in 2020 nog alles heeft om in je smaak te vallen

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.