Menu
Blog

Alles wat je altijd al wilde weten over 4G van Mobistar

Onderweg

Eind maart zijn we officieel van start gegaan met de uitrol van ons 4G-netwerk. Even recapituleren: waar staan we nu, na iets meer dan 3 maanden? Wat is 4G eigenlijk is en hoe werkt het.

24.07.2014 Andy Van Schil

Wat is 4G juist

4G staat voor ‘mobiel netwerk van de vierde generatie’ en wordt ook wel LTE (Long Term Evolution) genoemd. Het brengt twee grote voordelen met zich mee: een hogere snelheid (vergelijkbaar met vast internet thuis) en een kortere reactietijd. Gamers zijn er verzot op. Gedaan met die vervelende lags. We kregen zelfs van jullie te horen hoe verbaasd jullie waren dat 4G sneller werkt dan Wifi.

Mobistar 4G

Mobistar en de andere Belgische operators zenden momenteel 4G-signalen uit op 2 frequenties: 800 MHz en 1800 MHz. Het 4G-netwerk op de 800MHz-band biedt een groter bereik en betere dekking binnenshuis dan het netwerk op de 1800MHZ-band.
Natuurlijk is er ook een keerzijde: de iPhone 5 is niet compatibel met de 800 MHz frequentieband. Om klanten met een iPhone 5 optimaal te laten genieten van het 4G-netwerk, is het mogelijk om de iPhone5 in te ruilen voor een iPhone 5s .

Mobistar 4G: evolutie in de netwerkdekking

Toen we ons 4G-netwerk lanceerden op 31 maart 2014, zorgde dit voor een homogene dekking binnenshuis van minstens 50 % in 270 steden en gemeenten. Eind juni genoten onze klanten al in 432 steden en gemeenten - waaronder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest - van 4G-dekking binnenshuis. Deze netwerkdekking is constant in evolutie en ons doel is een volledige dekking te voorzien in 2015.

Een homogene dekking, zeg je?

Ons doel is om jou een zo optimaal mogelijke 4G-ervaring te bieden, dus een goed mogelijke netwerkdekking binnenshuis. Daarom kondigen we de lancering van 4G in een bepaalde stad niet aan, voordat o.a. 50% van de populatie beschikt over netwerkdekking binnenshuis.
Dat verklaart waarom je ook 4G hebt in een aantal steden en gemeenten, die nog niet officieel aangekondigd zijn. 4G is er al aanwezig, maar de criteria voldoen nog niet aan onze voorwaarden om het publiek te maken. Zo is er ook 4G in meer dan 800 steden en gemeenten met een netwerkdekking buitenshuis van minstens 50%.
Wil je de evolutie van ons 4G-netwerk volgen? Dat kan hier. En om de netwerkdekking bij je thuis te kennen, klik je hier. De cijferaars onder jullie vinden hier alle info over de prestaties van ons netwerk.

Allemaal prima, maar we moeten doen wat om van te genieten?

Om van ons 4G-netwerk te kunnen genieten, moet je in een gebied wonen dat onder de 4G-dekking valt (zie bovenstaande links). Nogal wiedes, maar je moet ook een 4G compatibele smartphone hebben. Er zijn al smartphones vanaf 169,99€ of vanaf 29€ met een abonnement. En natuurlijk een tariefplan met mobiel internet, een abonnement of een herlaadkaart, dat maakt niet uit. Hier vind je een volledig overzicht van 4G compatibele tariefplannen.

Het netwerk van Orange

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil