Menu
Blog

Alles over sms’en

Tot uw dienst

Met een forfait van 5.000 of 10.000 sms’jes kun je al iets vertellen aan je vrienden, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Hoe werkt het en wat zijn de geheimen van sms’en?

27.06.2013 Céline Roman

Sms staat voor ‘Short Message Service’. Sommigen noemen het gewoon een berichtje. De technologie bestaat bijna 20 jaar en maakt het mogelijk korte tekstberichten tot 160 karakters te verzenden. Overschrijd je die limiet, dan kan je telefoon er gegroepeerde berichten van maken en één lange sms verzenden. Alleen gebruik je evenveel sms-eenheden als het aantal keer dat je 160 karakters gebruikt.

Is de andere persoon niet bereikbaar? Geen nood, Orange houd je sms 72 uur bij. Daarna wordt je sms gewist uit de sms-centrale en niet meer verzonden.

Sms’jes ontvangen is altijd gratis, zelfs wanneer je op vakantie bent. De tarieven om zelf sms’jes te sturen naar het buitenland, vind je hier.

Heb je problemen om sms’jes te verzenden of te ontvangen, dan is het nummer van de sms-centrale misschien niet juist geconfigureerd op je telefoon. Het nummer – +32 495 00 25 30 – is voorgeprogrammeerd op je Simkaart. In sommige gevallen moet je je telefoon wel een handje helpen. Ga naar ‘Berichten’, ‘Opties’ of ‘Instellingen’, voer het nummer in en druk op ‘ok’.

Wil je geen ongevraagde sms’jes ontvangen of niet in de verleiding komen om berichten te versturen naar betaaldiensten (bijvoorbeeld om logo’s, spelletjes of wedstrijden te kopen)? Dat is mogelijk.

Ontdek onze blog


 

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.