Menu
Blog

Game streaming voor jou uitgelegd

Tech

Streaming ken je waarschijnlijk vooral van Netflix, Disney+ of Spotify. Maar wist je dat je ook games kan streamen? Meer nog, je kan zo zelfs geld verdienen met gamen! Hoe het werkt en waarom het zo populair is, ontdek je hier.

17.01.2023 Maité Delgado

Waarom games streamen zo leuk is

Game streaming is exact wat de naam doet vermoeden. Je kijkt hoe iemand anders een bepaald videospel speelt. Dat kan zowel live, als on-demand. Je kan het met andere woorden vergelijken met een TV-serie die je live bekijkt of op een streamingplatform zoals Netflix.

Maar het is meer dan een nieuwe vorm van entertainment. Games streamen helpt je namelijk ook om zelf beter te gamen. Dit zijn de 3 belangrijkste voordelen:

  • Je leert een (nieuw) spel beter kennen. Twijfel je of een bepaalde game iets voor jou is? Dankzij de livestream krijg je een beter idee van de gameplay. 
  • Je ontdekt tips en tricks. Game streaming helpt je om bepaalde technieken beter onder de knie te krijgen. Zit je vast in een bepaald level? Bekijk een streamingvideo van die specifieke scene en je weet meteen hoe je er voorbij geraakt!
  • Je bent lid van een community. Gamers vinden het fantastisch om spellen met elkaar te bespreken. En hoewel de beste streamers haast beroemdheden zijn, blijft iedereen heel toegankelijk.

TIP: kies voor onbeperkt internet en mis geen enkele pixel van je favoriete spel.

Ja, ik wil supersnel internet!

Waar kan je games streamen?

Tegenwoordig kan je op verschillende plekken games streamen. YouTube heeft bijvoorbeeld een aparte Gaming community opgezet. Daar kan je de klok rond afstemmen op livestreams van diverse games.

Bovendien is dit – net zoals de rest van YouTube – helemaal gratis. Het enige wat jij hoeft te doen, is inloggen met je Google-account (of snel een account aanmaken). Kies vervolgens uit een van de vele games en toernooien die al dan niet live gestreamd worden en verken je videospellen zoals je ze nog nooit zag.

Is je (klein)kind bijvoorbeeld een echte Minecraft-fan? In het Minecraft-kanaal vind je tal van (live) video’s die ook jou kunnen helpen om de game beter te verstaan.

Ga naar YouTube Gaming.

Daarnaast is er ook Twitch, dé hub voor gamers. Met meer dan 140 miljoen gebruikers per maand is deze plek een echte hotspot voor game streaming. Bovendien wordt deze community ook steeds inclusiever: zowat 35% van de gebruikers zijn vrouwen – en dat percentage groeit alleen maar. In tegenstelling tot YouTube werd Twitch vanaf de start ontworpen als een platform om games te streamen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je hier meer games vindt én een actievere community dan op YouTube. 

Net daarom raden we je aan om ook hier een (gratis) account aan te maken. Vervolgens kan je net zoals op YouTube games selecteren en video’s live bekijken. 

Ga naar Twitch.

Geld verdienen met gamen

Ja, je leest het goed. Sommige (professionele) gamers verdienen aardig wat via gaming. Zo kan je bijvoorbeeld zelf een kanaal beheren op Twitch en anderen live laten meekijken terwijl een bepaald spel streamt. Jij verdient geld door …

  • fans te laten doneren,
  • abonnementen aan te bieden,
  • advertenties op je kanaal te zetten,
  • of merchandise te verkopen.

Daarnaast kan je ook professionele esporter worden en deelnemen aan officiële toernooien. De wereld van esports is ontzettend competitief én populair: naar schatting zou deze markt in 2024 een jaaromzet draaien van maar liefst 1,6 miljard dollar. Wist je trouwens dat Orange de belangrijkste sponsor is van Sector One, het grootste esports-team van België? 

Wow, vertel me meer over esports!

TIP: benieuwd of esports iets voor jou is? Maak je gratis account aan op Arena, het esports-platform van Orange België!

Go Extreme voor unlimited streaming

Als je zelf games wil streamen, is onbeperkt internet een echte must. Zo beleef je je virtuele avonturen gegarandeerd in de beste kwaliteit en aan de hoogste snelheid. Kies daarom voor Love met een Go Extreme-optie: da’s onbeperkt vast én mobiel internet tegen een zacht prijsje. 

Ja, ik wil onbeperkt streamen!

Lees ook:

6 verrassende voordelen van gamen
Waarom gamen met je (klein)kinderen zo’n goed idee is
Ready, set, go: gaming voor beginners

Found this useful? Share with

Maité Delgado
Maité Delgado
Altijd op zoek naar interessante telco nieuwtjes en weetjes, handige apps, tips en tricks om jullie up to date te houden!