Menu
Blog

Welke draadloze oortjes kies je in 2021?

Tech

In alle vrijheid je favoriete muziek beluisteren en niet beperkt zijn door een snoer? Heerlijk! Het kan met draadloze oortjes of koptelefoon. Allerlei modellen zijn geschikt voor je smartphone. Wij helpen je kiezen tussen de Airpods van Apple, de Galaxy Buds van Samsung en de Mi True Wireless 2 van Xiaomi.

22.01.2021 Simon VAN CAUTEREN

Naar muziek luisteren, oproepen beantwoorden en een spraakassistent gebruiken zonder ook maar één ogenblik aan het snoer te denken? Dat kan! Maar hoe weet je welke draadloze oortjes of koptelefoon voor jou ideaal zijn? Wij helpen je!

Ik heb accessoires nodig voor mijn smartphone!

AirPods en AirPods Pro van Apple

In december 2016 lanceerde Apple zijn eerste draadloze oortjes en sindsdien zie je ze overal. Airpods staan ervoor bekend dat ze als vanzelf in je oren passen en er niet uitvallen, ook niet als je sport. Je hebt natuurlijk geen kabeltje nodig, bluetooth zorgt voor de verbinding. Je laadt je oortjes op in een klein, licht doosje. Daarna heb je er weer een dag lang plezier van.

Naar goede gewoonte zorgt Apple ervoor dat je je Airpods probleemloos koppelt aan al je Apple-toestellen (iPhone, iPad, Mac, Apple TV). Herinstalleren is niet nodig, je oortjes herkennen elk toestel dat in hetzelfde iCloud-account is aangemeld. Het ene ogenblik beluister je muziek op je Mac en meteen daarna neem je een oproep op je iPhone aan. De oortjes schakelen dus vlot van het ene naar het andere Apple-toestel.

Het model Airpods Pro biedt naast veel andere functies ook geluids- en ruisonderdrukking  of “noise cancelling”.

Tip: AirPods en Airpods Pro functioneren met Android, net zoals elk ander paar bluetooth-oortjes, maar je mist dan wel de updates van je AirPods en de functies die typisch zijn voor Apple-toestellen (ruisonderdrukking, ruimtelijke stereo en de Siri-spraakassistent).

Waar koop je AirPods of AirPods Pro

Je vindt de AirPods in onze eshop met oplaadcase voor 149 € en met een draadloze oplaadcase voor 199 €. De AirPods Pro kosten 239 € en zijn ook draadloos op te laden.

Galaxy Buds van Samsung

Als je al een Samsung-smartphone of -tablet

gebruikt, hoef je niet lang te twijfelen. De Galaxy Buds zijn dan ideaal voor jou. Samsung heeft ze samen met het gespecialiseerde merk AKG ontwikkeld. Het luistercomfort is indrukwekkend, zowel voor muziek als telefoongesprekken.

Ook Buds laad je eenvoudig op in een doosje, dat geschikt is voor alle draadloze opladers voor Galaxy-smartphones. Je hebt dus geen aparte accessoires nodig.

Samsung biedt je evenveel gebruikscomfort als Apple. Je oortjes switchen vlot van het ene naar het andere toestel binnen het Galaxy-gamma. Je hoeft ze dus niet elke keer opnieuw te koppelen.

Het model Galaxy Buds Live is interessant als je prijs stelt op een langere batterijduur en een hogere geluidskwaliteit.

Waar koop je Galaxy Buds+ of Galaxy Buds Live?

Je hebt de keuze tussen beide modellen in onze eshop: voor de Galaxy Buds+ betaal je 169 € en voor de Galaxy Buds Live 189 €.

Mi True Wireless Earphones 2 van Xiaomi

Ze lijken op AirPods, maar deze Mi True Wireless-oortjes hebben alvast één uniek voordeel: hun onklopbare prijs. Hoewel ze voor elke smartphone geschikt zijn, functioneren ze optimaal met toestellen van het merk Xiaomi. Bluetooth-pairing verloopt automatisch, de geluidskwaliteit is absoluut bevredigend en je bedient ze door erop te tikken met je vinger. De batterijduur bedraagt 4 uur als je onafgebroken luistert (14 u in hun case). Opladen gaat supersnel, op nauwelijks 1 uur.

Waar koop je Mi True Wireless Earphones?

Je vindt de Mi True Wireless Earphones 2 in onze eshop voor 59,95 €.

Andere interessante modellen?

Ook een meer klassieke snoerloze koptelefoon, die je oren dus helemaal bedekt, is het overwegen waard. Onze tip: de JBL TUNE 600BTNC van het merk JBL. Dit model biedt actieve onderdrukking van het omgevingslawaai en JBL Pure Bass, voor krachtige lage tonen. In bluetooth-stand krijg je 12 uur luisterplezier vóór je weer moet opladen. Na 2 uur is de koptelefoon weer helemaal opgeladen. Door de ingebouwde microfoon is het ook mogelijk om handenvrij oproepen op te nemen.

Waar koop je de JBL Tune?

Het model JBL Tune 600BTNC is beschikbaar in onze eshop, voor 64,95 €.

Welk model kiezen?

Zowel de Airpods als de Galaxy Buds en de Mi True Wireless zijn bluetooth-oortjes. In principe zijn ze dus eenvoudig aan elke smartphone te koppelen, ongeacht het merk. Omdat ze qua geluidskwaliteit voor elkaar niet moeten onderdoen, zal vooral de prijs een doorslaggevend argument zijn.

De Galaxy Buds en de Apple Airpods hebben een streepje voor als je ze gebruikt met toestellen van hetzelfde merk. Even je Airpods aanraken en je switcht meteen van je Mac naar je iPhone. En met de Galaxy Buds van Samsung is hetzelfde comfortabele trucje mogelijk. Ook de spraakassistenten staan tot je beschikking: Bixby op de Galaxy Buds en Siri op de Apple Airpods.

Stop je liever niets in je oren, dan ligt een meer klassiek formaat van koptelefoon voor de hand, zoals de JBL Tune.

Toon mij alle smart objects!

Lees ook deze artikels:

▶️ 4 straffe streamingdiensten om gratis te testen
▶️ Podcasts luisteren doe je zo: dit zijn onze tips!
▶️ De 7 beste smart home gadgets voor een slim huishouden

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.