Airpods, Galaxy Buds, Freebuds: welke draadloze oortjes voor jouw smartphone?

Wat is er heerlijker dan in alle vrijheid van je favoriete muziek genieten, zonder gerommel met een koptelefoon en snoer? Maar welk model kies je als cadeau of om jezelf te verwennen - Samsung, Apple, Huawei of Sony? Lees onze tips.

03.12.2019
Door Cédric

Airpods, de uitvinding van Apple

December 2016: de eerste draadloze oortjes van Apple worden gelanceerd en plots zie je ze overal. Deze Airpods zijn speciaal: de dopjes passen zo goed in je oren, dat ze er niet uitvallen, zelfs niet als je sport. Het zijn Bluetooth-oortjes, om draadloos verbinding te maken. Je laadt ze op door ze in een oplaaddoosje te leggen om je dan  een hele dag van muziek te laten genieten. 

Deze Airpods zijn ontwikkeld door Apple, dus sluit je ze moeiteloos aan op al hun toestellen (iPhone, iPad, Mac, enz.). Zelfs heropstarten is niet nodig, zolang alle toestellen maar hetzelfde iCloud-account gebruiken. Stel, je luistert naar muziek op je Mac en je krijgt plots een oproep op je iPhone: de oortjes schakelen meteen van het ene naar het andere toestel.

Sinds de lancering van zijn draadloze oordopjes heeft Apple de Airpods 2 uitgebracht, waarin nu ook Siri is geïntegreerd. 

Prijs van de Airpods: vanaf 159 €.

Galaxy Buds, de Airpods van Samsung

Als je een Samsung-smartphone of -tablet gebruikt, is je keuze snel gemaakt. Samsung heeft zijn Galaxy Buds samen met het merk AKG ontwikkeld. En hoe klinken ze? Heel aangenaam, zowel om muziek te beluisteren als om te bellen. Ook de Buds laad je op in een doosje, dat compatibel is met de draadloze opladers voor Galaxy smartphones. Je hoeft dus geen extra accessoires aan te schaffen.

Net zoals bij de draadloze oortjes van Apple hebben de Buds geen moeite om van het ene naar het andere toestel te schakelen. Je hoeft ze dus niet opnieuw te koppelen, als je maar binnen het Galaxy-gamma blijft. 

Verwen jezelf voor Kerstmis met gratis Samsung Galaxy Buds 

Bij aankoop van een Samsung Galaxy S10 met Koala-abonnement profiteer je van:

  • gratis Samsung Galaxy Buds (waarde 139 €) (geldig vanaf 6 december)
  • een korting van 100 €: 699,99 € in plaats van 799,99 €. 

Deze promotie geldt ook bij de aankoop van een Galaxy S10+ of Note 10+.

Freebuds, het antwoord van Huawei 

Als je een Huawei-smartphone gebruikt, liggen Freebuds voor de hand. Ze worden ook wel eens de Airpods van Huawei genoemd. Logisch, want ze lijken als twee druppels water op het model van Apple. 

In de FreeBuds zit een sensor die detecteert of je ze draagt of hebt uitgedaan. Huawei heeft heel veel zorg besteed aan de geluidskwaliteit. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar. De prijs van de Freebuds Lite en Freebuds Pro begint bij 79 €.

Welke kies je?

De Airpods, Galaxy Buds en Huawei Freebuds zijn Bluetooth-oortjes. In principe koppel je ze dus met elke smartphone. Eigenlijk verschillen ze alleen in prijs, de audiokwaliteit van de 3 modellen is vrijwel identiek.

De Galaxy Buds en de Apple Airpods bieden je een meerwaarde als je ze gebruikt met andere toestellen van hetzelfde merk. Je Airpods van je Mac naar je iPhone overschakelen gaat bliksemsnel. En voor de Galaxy Buds geldt hetzelfde bij Samsung. Zo gebruik je ook de Bixby spraakassistent in combinatie met de Galaxy Buds en Siri bij je Apple Airpods.

Nog meer modellen: Sony, Bose, Jabra

Sinds de lancering van de Airpods hebben veel fabrikanten zich op draadloze oortjes gestort. Bij de smartphonefabrikanten ligt dat voor de hand, maar ook bekende merken van draadloze koptelefoons zagen er plots brood in.

Bose bracht bijvoorbeeld zijn Soundsport Free op de markt. En Sony lanceerde onlangs de WF-1000XM3. Als extra’s bieden ze je de Google Assistent en een systeem om het omgevingslawaai te onderdrukken. Verder is er nog het merk Jabra, dat zijn Elite Active 65T aanbiedt met ingebouwde Amazon Alexa-assistent

Tip van onze expert: als de prijs je niet afschrikt (245 €) bieden de Sony WF-1000XM3 oortjes je een unieke geluidskwaliteit, ruisonderdrukking en aanpassing aan je omgeving (thuis, op de trein, in de fitness). 

Benieuwd naar nog meer geschenkideetjes?

Ben je op zoek naar een Huawei- of Samsung-smartphone of een iPhone? Dan vind je bij ons zeker je goesting. Met extra cadeautjes erbovenop, zoals een smartwatch of een gratis Google Nest Hub-speaker. Meer weten? Klik dan snel door naar onze eindejaarsaanbiedingen.

Toon mij snel alle eindejaarspromoties!