YouTube Kids in België: voor jou getest

Fun

Ben je als ouder vaak ongerust over het soort video’s dat je kinderen bekijken? Dat hoeft niet langer, want nu is er YouTube Kids, een app met alleen maar YouTube-kinderfilmpjes. We vertellen je er alles over.

23.09.2019
Door Simon V

De officiële lancering van YouTube Kids in België vond enkele maanden geleden plaats. Dit is niet zomaar een YouTube-kanaal, maar een volwaardige app, een echte YouTube voor kinderen zeg maar.

YouTube Kids België: zo werkt het

Eerst meld je je aan via een Google-account. Dan vul je de naam en de leeftijd van je kind in. Heb je meerdere kinderen? Dan creëer je meerdere accounts. En vanaf dat ogenblik zijn alle uitzendingen, muziekclips, video’s en tutorials aangepast aan de leeftijd van je kind.

Nog een tip: als je Family Link gebruikt om een Google-account te creëren voor je kind dat jonger is dan 13 jaar, dan kan hij of zij direct de YouTube Kids app gebruiken, zonder dat je alle bovenstaande stappen moet doorlopen.

Gemoedsrust voor de ouders

Enkele eenvoudige instellingen geven je als ouder nog meer mogelijkheden. Jij bepaalt bijvoorbeeld welke kanalen of soorten YouTube kinderfilmpjes toegelaten zijn en hoe lang je kind mag kijken. En als je alles op die manier goed hebt ingesteld, hoef je verder nergens meer naar om te kijken.

Heb je een kanaal of een video gevonden die je niet zo geschikt vindt? Geen probleem, je blokkeert ze gewoon, zodat ze niet meer toegankelijk zijn voor al je YouTube Kids-profielen (maximaal 8 keer mogelijk in dezelfde app). Het is zelfs mogelijk om na te gaan welke YouTube-kinderfilmpjes jouw kids eerder hebben bekeken.

Voor alle smaken en voorkeuren

Youtube Kids biedt ook content in het Nederlands, zoals verschillende volledige afleveringen van De Smurfen. En je vindt in de app ook tekenfilms van Cartoon Network, Nickelodeon en Nick Jr.

Misschien luisteren je kinderen graag naar muziek? Ook dat kan! Verder zijn er ook superveel interessante tutorials, gamingvideo’s (van bijvoorbeeld Minecraft) en is er een categorie ‘Ontdekken’ waarin je kinderen vanalles kunnen bijleren. Het videoaanbod is dus zowel ontspannend als leerrijk. Ga als ouder zeker eens uitgebreid rondneuzen tussen de duizenden beschikbare programma’s. Misschien vind je er voor jezelf ook wel iets leuks tussen?

Via Chromecast ook op je tv

En er is nog meer goed nieuws: het Cast-icoontje geeft je de mogelijkheid om YouTube Kids video’s op je tv te tonen. Daarvoor heb je alleen maar een Chromecast-stick nodig. Love-klanten betalen er maar  20 € voor in plaats van 39 €.

Om YouTube Kids te gebruiken hoef je dus niet eens een abonnement voor digitale televisie te hebben. Het volstaat dat je Love Duo-klant bent. Verder heb je alleen maar een internetaansluiting thuis nodig.

De YouTube Kids-app is gratis beschikbaar voor iPhone en voor Android.