Menu
Blog

#BlijfThuisChillen met YouTube Kids: kinderfilmpjes voor jonge thuisblijvers

Thuis

Zit jij door corona thuis met de kinderen? Dan zorgen apps zoals YouTube waarschijnlijk voor een welkome afleiding terwijl jij probeert te focussen op je dag. Bovendien hoef je je dankzij YouTube Kids geen zorgen te maken over het soort video’s dat je kids te zien krijgen. Zo kan iedereen z’n ding doen.

27.03.2020 Simon VAN CAUTEREN

YouTube Kids België: zo werkt het

YouTube Kids is een gratis app en kan je best omschrijven als een volwaardige YouTube voor kinderen. Zodra je de app geïnstalleerd hebt, kan je elk kind aanmelden via een Google-account. Daarna vul je de naam en leeftijd van elk kind in. Opgelet, als je meerdere kinderen hebt, maak je dus ook meerdere accounts aan.

Ziezo! Vanaf nu worden alle filmpjes, muziekclips, video’s en tutorials automatisch aangepast aan de leeftijd van je kind.

Onze tip: gebruik de Family Link om Google-accounts te creëren voor kinderen jonger dan 13 jaar. Zo kunnen ze meteen de YouTube Kids app gebruiken, zonder dat je alle bovenstaande stappen moet doorlopen.

(Psst, merk je dat jullie data er echt doorvliegen? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze Love-packs met onbeperkt vast en mobiel internet. Da’s onbeperkt surfplezier voor maar 65 euro per maand!)

Een kopzorg minder voor ouders

Deze app voor kinderen heeft trouwens een aantal handige instellingen die jou nog meer controle geven over wat je kind al dan niet te zien krijgt.

Jij bepaalt bijvoorbeeld welke kanalen of soorten YouTube kinderfilmpjes toegelaten zijn en hoe lang je kind mag kijken. Zodra alles is ingesteld, hoef je verder nergens meer naar om te kijken. 

Spot je een kanaal of video dat je niet zo geschikt vindt? Blokkeer het gewoon zodat het niet meer toegankelijk is voor al je YouTube Kids-profielen (maximaal 8 keer mogelijk in dezelfde app). Je kan zelfs nagaan filmpjes je kids bekeken hebben.

YouTube Kinderfilmpjes voor iedereen

Youtube Kids biedt ook content in het Nederlands, zoals verschillende volledige afleveringen van De Smurfen. En je vindt in de app ook tekenfilms van Cartoon Network, Nickelodeon en Nick Jr.

Misschien luisteren je kinderen graag naar muziek? Ook dat kan via deze YouTube voor kinderen! Verder zijn er ook superveel interessante tutorials en gaming video’s (Minecraft of Roblox, iemand?). Tot slot is er ook een categorie ‘Ontdekken’: hier kunnen je kinderen naar hartenlust bijleren.

Het videoaanbod is dus zowel ontspannend als leerrijk. Ga als ouder zeker eens uitgebreid rondneuzen tussen de duizenden beschikbare programma’s. Misschien vind je er voor jezelf ook wel iets leuks tussen!

#BlijfThuisJeDingDoen. Met Orange Love en Google Chromecast.

Als Love-klant profiteer je van een aantrekkelijke korting op de aankoop van een Google Chromecast stick. Hiermee kan je de YouTube kinderfilmpjes rechtstreeks van je smartphone, tablet of computer naar je tv streamen!

Het grotere scherm verhoogt het kijkcomfort en zorgt ervoor dat kinderen niet uren naar een klein scherm moeten staren. Of je kan gewoon gezellig met het hele gezin naar YouTube Kids kijken.

Heb jij Orange internet met een Love-abonnement? Bestel vandaag nog voor maar 20 euro in plaats van 39 euro jouw Google Chromecast

Ja, ik wil YouTube Kids gratis downloaden Ja, ik wil een Google Chromecast

Zelf geen zin om mee te kijken naar YouTube kinderfilmpjes en op zoek naar kijktips voor volwassenen? We hebben de beste Netflix series, films en docu’s voor jou opgelijst.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.