Ons oordeel over de Xiaomi Redmi Note 8T

Na een grondige test van de Xiaomi Redmi Note 8T is het moeilijk om hem niet meteen bovenaan onze wishlist te zetten. Doet iemand beter voor 199,95 €? Dit zijn onze indrukken.

03.02.2020
Door Simon V

Tech specs

Het valt meteen op: met zijn scherm van 6,3 inch is de Redmi Note 8T echt niet klein te noemen. Het scherm bedekt ook 82% van de voorzijde. Je ziet dus wel (dunne) randen en een vrij discrete, druppelvormige inkeping voor selfies. Het IPS-scherm is voor deze prijsklasse goed uitgebalanceerd, met vrij natuurgetrouwe kleuren.

Puike prestaties

Xiaomi vond de combinatie van een Qualcomm Snapdragon 665-processor met een Adreno 610-grafische chip het meest geschikt voor zijn nieuwe toestel. Wat zoveel betekent als dat er krachtigere smartphones op de markt zijn, maar dat je toch op goede prestaties mag rekenen, ook bij het gamen.

De batterij van 4.000 mAh is groot genoeg om het bij doorsnee dagelijks gebruik 15 uur vol te houden. in de meeste gevallen heb je dus genoeg stroom voor meer dan volledige dag. Het laden verloopt vrij snel (met het meegeleverde kabeltje).

Ja, ik ben nu al overtuigd! Ik wil de Xiaomi Redmi Note 8T!

Solide smartphone

Neem deze smartphone in de hand en je voelt je meteen gerustgesteld. De behuizing bestaat helemaal uit het robuuste Gorilla Glass 5. Het toestel is vrij dik en nogal zwaar (200 gram), maar geeft ook de indruk heel degelijk te zijn. Het is aangenaam in het gebruik, maar door zijn formaat heb je meestal wel je twee handen nodig. En let op: deze smartphone is niet stof- of waterdicht.

Vingerafdruksensor achteraan

Veel merken proberen tegenwoordig de biometrische sensor in het scherm zelf in te bouwen, maar wegens de prijs was dat hier waarschijnlijk niet mogelijk. De vingerafdruksensor zit dus achteraan. Hij is goed bereikbaar en werkt snel. Dit is een belangrijke beveiligingsfunctie voor je toestel.

Jack-aansluiting voor hoofdtelefoon

De Redmi Note 8T heeft een USB-C-aansluiting (en dus een omkeerbaar kabeltje), maar dat belet niet dat er ook een klassieke jack-poort op zit. Je sluit dus om het even welke hoofdtelefoon moeiteloos aan. De klank is vrij evenwichtig, met voldoende hoge én lage tonen om muziek te beluisteren. Maar het volume is aan de lage kant, zeker als je een grote hoofdtelefoon gebruikt.

Dual sim: twee simkaarten (of sim plus geheugenkaart)

Een van de interessante kenmerken van de 8T biedt je een dubbel voordeel. Hij heeft plaats voor twee simkaarten (van het nanoformaat), om twee telefoonnummers tegelijk te gebruiken. Als je zo’n tweede nummer niet nodig hebt, stop je in het vrije kaartslot een MicroSD-kaartje. Op die manier vergroot je de opslagcapaciteit van de Xiaomi Redmi Note 8T (standaard 64 GB) met niet minder dan ... 256 GB.

Ja, ik ben nu al overtuigd! Ik wil de Xiaomi Redmi Note 8T!

Vier camera’s achteraan

Xiaomi heeft altijd al veel aandacht besteed aan de foto-uitrusting van zijn smartphones. Dat is ook nu weer het geval: er zitten liefst 4 camera’s op, in een verticaal rijtje. De belangrijkste is een Samsung-hoofdsensor van 48 megapixel. Die is gecombineerd met een 13 mm-sensor van 8 megapixel met groothoeklens, een macrolens van 2 megapixel en nog eentje van 2 megapixel voor de scherptediepte.

Met AI (artificiële intelligentie) slaagt het toestel erin om uit de opnames van al deze lenzen één geoptimaliseerd beeld te distilleren. Als er weinig licht is, laten de resultaten nog een beetje te wensen over, maar meestal krijg je een scherp, levendig beeld, met levensechte kleuren en goed gekadreerde onderwerpen.

Selfiecamera met portretstand

Vooraan zit de bekende selfiecamera van 13 megapixel, die heel mooie, met AI verbeterde beelden oplevert. Maar naar onze smaak maak je best niet te veel gebruik van die “beauty”-functie, omdat het resulaat niet natuurlijk oogt. Voor portretten is de Redmi Note 8T dan weer uitstekend geschikt, zeker in deze prijsklasse.

Android 9

De Xiaomi Redmi Note 8T wordt geleverd met Android 9 en vrij recente veiligheidsupdates. Dit is niet de klassieke Android van Google, maar een sterk gepersonaliseerde interface, de zogeheten MIUI 10.3. Het merk probeert zoals altijd de beste Android-functies te combineren met het gebruiksgemak van iOS. Een kleine waarschuwing: dat levert heel veel menu’s op. Je loopt er soms wat in verloren, maar het betekent ook dat het toestel sterk aan je persoonlijke voorkeuren is aan te passen.

De upgrade naar Android 10 is gepland, maar er staat nog geen datum vast.

Prijs: 199,95 €

De Xiaomi Redmi Note 8T 64 GB is verkrijgbaar in twee kleuren: Moonshadow Grey en Starscape Blue en hij kost 199,95 € in onze eshop 

In combinatie met de optie Smart Data 1 GB (10 €/maand) en een Go-abonnement naar keuze kan hij al de jouwe zijn voor 9 €.

Ja, ik wil profiteren van de Xiaomi Redmi Note 8T! Toon mij de smartphone-promo's