Menu
Blog

De superkrachten (en belachelijk lage prijs) van de Xiaomi Redmi Note 7

Tech

Een goede smartphone hoeft geen fortuin te kosten. De Xiaomi Redmi Note 7, met zijn kwalitatief hoogstaande afwerking, heeft alles om te bekoren.

219,99 €: dat betekent extra geld voor je vakantie ... of om nieuw schoolgerief te kopen.

02.07.2019 Simon VAN CAUTEREN

Waar komt het merk Xiaomi Redmi vandaan?

Redmi is een lijn van smartphones die in 2013 door Xiaomi werd gelanceerd. Voor wie niet het flauwste benul heeft hoe hij die naam correct moet uitspreken, heel simpel: 'cha-o-mi'.

Het bedrijf wordt wel vaker de Apple van China genoemd en terecht! Xiaomi Redmi is een lijn van smartphones met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die allemaal uitgerust zijn met de indrukwekkende MIUI-interface.

MIUI ... wat? Als er geen belletje gaat rinkelen, denk dan aan een klassieke Android maar met een startscherm dat qua icoontjes en menu sterk op het startscherm van de iPhone lijkt. De MIUI-interface is een pak intuïtiever dan bijvoorbeeld Google Android. Sommigen zeggen zelfs dat MIUI 'het beste van twee werelden (Android en iOS) combineert'.

Redmi Note 7: alle features van een high-end smartphone

De Note 7 is een symbolisch toestel. Het is de eerste 100 % Redmi-smartphone, het eerste toestel sinds Redmi een onafhankelijk merk is geworden. Er werden kosten noch moeite gespaard om dit pareltje te maken. Behalve de prijs gaat de smartphone prat op nog twee belangrijke troeven: een grote autonomie en een hoogwaardig scherm.

Zoals je zal zien, zeker als je wat technische kennis hebt, zijn de specificaties van de Xiaomi Redmi Note 7 vrij indrukwekkend, vooral als je het prijskaartje in het achterhoofd houdt:

  • een groot 6,3" scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels,
  • 64 GB uitbreidbaar geheugen met een geheugenkaart,
  • een Qualcomm Adreno octa-core processor,
  • 4 GB RAM,
  • 4G+,
  • Bluetooth 5,
  • Wi-Fi 5,
  • een dualcamerasysteem van 48 en 5 MP achteraan,
  • een batterij van 4.000 mAh ...

en dat alles compact verpakt in een behuizing van om en bij 185 gram.

Samengevat: alles van een echte grote, behalve de prijs. Met de Redmi Note 7 kan je dus moeilijk missen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel onze onze review van de Xiaomi Redmi Note 7.

Vanaf 9 € in onze eshop

Wie eens iets nieuws wil en op zoek is naar kwaliteit voor een betaalbare prijs, zal deze zomer ongetwijfeld smelten voor deze smartphone. 

▶ De Xiaomi Redmi Note 7 64 GB is verkrijgbaar in onze eshop voor maar 219,99 € en voor 9 € met Dolfijn, Koala of Cheetah Smartphone.

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.