Menu
Blog

Waarom wij zo enthousiast zijn over de nieuwe Xiaomi Redmi Note 7 64 GB

Tech

De veelbesproken Xiaomi Redmi Note 7, die deze zomer met veel tamtam bij ons is neergestreken, lag op onze testbank.

Hij moet nauwelijks onderdoen voor de grote kleppers en toch kan hij al voor 9 € van jou zijn.

08.07.2019 Cédric Godart

De Xiaomi Redmi Note 7 technisch doorgelicht

Stel je even  voor … een smartphone die alles heeft, voor een heel zacht prijsje. Dat is toevallig wat Xiaomi wil, en vooral: het klopt!

Wij zetten de vele pluspunten - ongelooflijk voor deze prijs! -  op een rijtje:

  • Een FHD+ scherm (2.340 x 1.080 pixels) van 6,3 inch zonder inkeping (alleen een bescheiden druppeltje bovenaan in het midden)
  • Intern geheugen van 64 GB, uitbreidbaar met een MicroSD (max. 512 GB)
  • Een dubbele fotocamera van 48 en 5 megapixel, met artificiële intelligentie. De selfiecamera is 13 megapixel sterk.
  • Omkeerbaar USB-C kabeltje
  • Octa Core-processor op 2,2 GHz
  • Infraroodsensor (bijvoorbeeld voor tele-opnamen) en jack-aansluiting voor een koptelefoon
  • Een batterij van 4.000 mAh
  • Android 9.0 (Xiaomi zegt dat hij begin 2020 een update naar Android 10 Q krijgt)

Hoe zit het met zijn design?

Op papier ziet dat er allemaal heel mooi uit en in werkelijkheid ook. Vooral de Neptunus-blauwe uitvoering, met kleurverloop, van hemelsblauw tot violet. Als je niet tegen sporen van vette vingers kan, moet je de achterkant beschermen.

Misschien vind je het leuk om hem als … spiegel te gebruiken en dat is de bedoeling! Het toestel ligt uitstekend in de hand en de gebruikte materialen zijn in deze prijscategorie onovertrefbaar. Net als de algemene prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe doet de batterij het?

De gebruiksduur? Die is gewoonweg uitstekend. Zonder opladen haal je gemakkelijk twee dagen. En ondanks de ruim bemeten batterij zit het toestel snel weer boordevol energie (na ongeveer 1u30).

Hoe zit het met de foto’s?

Wij maakten van ’s ochtends tot ’s avonds kiekjes in alle denkbare omstandigheden. Over het algemeen zijn de foto’s heel goed voor deze prijscategorie. De Redmi Note profiteert van een technologie die op andere Xiaomi-toestellen haar degelijkheid heeft bewezen: vier zones vangen meer licht op.

Bij voldoende omgevingslicht zijn de foto’s echt van topkwaliteit. Binnenshuis of ’s avonds worden de kleuren wat fletser, maar Xiaomi gebruikt artificiële intelligentie om ze op te peppen. Daardoor gaan er wat details verloren, maar de algemene kwaliteit van de foto blijft goed.

Om alles uit de 48 megapixels te halen fotografeer je beter in manuele stand. Dat vraagt een beetje aanpassing en wat uitproberen, maar met de instellingen spelen is best leuk.

En de prijs?

Ontdek de Xiaomi Redmi Note 7 64 GB in onze eshop. Bestel hem voor 219,99 € zonder abonnement. Zowel met Koala-, Cheetah- of Dolfijn-Smartphone hoef je maar 9 € neer te tellen.

De Xiaomi Redmi Note 7 in actie zien?

YouTube Vlogger Samir Korbi aka UP2D8 en Digital Media Evangelist Vincent Buyssens pakten hem uit. En ze waren alletwee superenthousiast! Kijk zelf maar ...

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.