Menu
Blog

Samsung Galaxy Note 20 Ultra: alles wat je moet weten

Tech

Samsung heeft op 6 augustus zijn Note 20 Ultra voorgesteld. Deze opvolger van de Galaxy Note 10 heeft power in overvloed en is 5G compatibel. Wij vertellen je in deze review alles over de nieuwe flagship van Samsung en bieden je de beste prijs om hem te kopen.

Geniet je van 200 € korting bij het kopen van je favoriete Samsung Galaxy Note20 Ultra in combinatie met een Go Extreme-abonnement.

17.01.2023 Simon VAN CAUTEREN

Lancering van de Samsung (Galaxy) Note 20 Ultra 

De nieuwe Samsung Galaxy Note 20 Ultra volgt de Galaxy Note 10 op, die op 23 augustus 2019 werd gelanceerd. Dit nieuwe topmodel is geschikt voor 5G en alle onderdelen ervan werden verbeterd.

Note 20 Ultra: specs

Samsung lanceerde de  Note 20 Ultra 5G in België met een rechthoekig camera-eiland, zoals op de Galaxy S20, en een vlak, scherm afgeronde randen. Dit is de technische fiche:

  • Scherm: Dynamic Amoled 2x 120 Hz
  • Schermgrootte: 6,9 inch
  • Resolutie:  WQHD+ (3088 x 1440)
  • 2D gezichtsherkenning
  • Processor: Octa-core Exynos 990
  •  Interne opslag: 256 GB
  • RAM-geheugen: 12 GB
  •  MicroSD-kaartje: ja, tot 1 TB
  • Batterij: 4.500 mAh 
  •  Snelladen met 25 W
  • IP68-gecertificeerd (water, stof)
  •  3 fotosensoren achteraan: 12 MP, 108 MP, 12 MP, laser-autofocus
  • Video achteraan: 8K
  •  Vingerafdruksensor onder het scherm (Ultrasonic)
  •  Selfie: sensor van 10 MP, Dual Pixel 4K-compatibel (UHD Selfie)
  •  Verbeterde ingebouwde S PEN Stylus
  •  Omkeerbaar USB-C-kabeltje
  •  5G-compatibel, 4G+, 4G-bellen (VoLTE) en wifi-bellen (VoWiFi)
  •  Besturingssysteem Android 10 met OneUI-interface
  •  Gewicht: 210 gram

Ja, ik ben al overtuigd! Ik wil de Samsung Note 20 Ultra!

Galaxy Note 20 Ultra: voor wie?

De nieuwe Samsung Note 20 Ultra slaagt er op een subtiele manier in om het uiterlijk van de Note 10 en de Galaxy S20 te combineren. Hij is ideaal voor drie soorten gebruikers: geeks, professionals en mensen die veel mobiele data verbruiken.

Ben je een geek?

De Note 20 Ultra is klaar voor 5G in België, biedt hypergeavanceerde fotofuncties en een 8K-resolutie om te filmen. 
 
 Het is ook perfect mogelijk om de smartphone met een extern scherm te verbinden. Schakel de functie Wireless Samsung Dex in en je beschikt over een pc.

Ben je een professional?

Zelfstandigen zullen vooral het zeer ruime scherm en de stylus van de nieuwe Samsung Galaxy Note 20 Ultraappreciëren. Ze kunnen immers zonder probleem Office-documenten verwerken. Als ze de smartphone met een toetsenbord, muis en scherm verbinden, hebben ze altijd een extra pc bij de hand (Samsung Dex-technologie).

Verbruik je veel data?

De Galaxy Note 20 Ultra beschikt over 256 GB aan opslagruimte voor foto’s, video’s en documenten. Die capaciteit is eenvoudig uit te breiden met een geheugenkaartje van maximaal 1 TB. De batterij van 4.500 mAh levert een hele dag energie en beschikt over een snellaadfunctie. Dit toestel is klaar voor 5G, dus zodra Orange het 5G-netwerk in België heeft uitgerold, beschik je over een veel hoger datadebiet.

Ik wil de Samsung Note 20 Ultra nu!

Krachtige Exynos-processor

De Note 20 Ultra is voorzien van de Samsung Exynos 990-chip die vervaardigd is op het 7 nm-procedé. Er zit ook een grafische kaart in, type ARM Mali G77MP11, met 11 kernen. De modem in het toestel ondersteunt 5G en is compatibel met de meest recente en snelste 4G+ netwerken: downloaden tot 2 Gbps en uploaden tot 210 Mbps.

Foto en video

Er is bijzonder veel zorg en aandacht besteed aan de fotomodule van de Samsung Note 20 Ultra. De Galaxy S20 was op dit punt al zeer geavanceerd, deze Note gaat nog verder, met zijn 3 sensoren achteraan en één op de voorkant.

Achterkant: 3 fotosensoren

De Samsung Note 20 Ultra heeft achteraan een rechthoekig camera-eiland, waarin drie zeer krachtige sensoren zijn opgesteld:

Samsung lijkt met de Note 20 Ultra definitief af te stappen van de x100 zoomfunctie. Ook de ToF-module (Time of Flight) om de scherptediepte te meten is verdwenen. De drie fotosensoren worden samen ondersteund door een laser-autofocus en krachtige algoritmes om beelden te verwerken.

Voorkant: 10 megapixel

Op de voorzijde zit de fotosensor helemaal bovenaan in het scherm, achter een discrete ronde uitsparing. Toch haalt deze camera een resolutie van 10 megapixel met een f/2,2 lensopening en een opnamehoek van 80 graden. Selfieskunnen zelfs in UHD (4K) worden gemaakt.

En de video?

Ook de videocapaciteiten van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra zijn verbeterd: filmen kan nu in 8K met 24 beelden per seconde.

Ik ben al overtuigd: toon mij de Samsung Note 20 Ultra!

Is de Samsung Note 20 Ultra bestand tegen water?

Inderdaad, de Note 20 Ultra van Samsung heeft het IP68-certificaat behaald. Dat betekent dat deze smartphone gegarandeerd stofdicht is en gedurende 30 minuten ook waterdicht tot op een diepte van 1 tot 3 meter.

Welke Android-versie?

De Samsung (Galaxy) Note 20 Ultra gebruikt het besturingssysteem Android 10 en de OneUI-interface. Tegen eind dit jaar zou er een upgrade naar Android 11 komen. 

Google Play Services ontbreekt uiteraard niet op deze smartphone en apps downloaden gaat dus heel eenvoudig via de Google Play Store.

Welke simkaart voor de Samsung Note 20 Ultra?

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is van het type “dual SIM”. Geef je de voorkeur aan een fysiek simkaartje? Dan is het goed om te weten dat je een nano-simkaartje nodig hebt. 

Is hij eSIM-compatibel? 

Ja, want behalve ruimte voor een nano-simkaartje biedt de Samsung Note 20 Ultra ook een ingebouwde eSIM-chip (Embedded SIM). Hierdoor is het niet langer nodig om een klassiek, fysiek simkaartje in het toestel te stoppen om te kunnen bellen en data uit te wisselen (via 3G en 4G).

Compatibel met 4G-bellen (VoLTE) en wifi-bellen (VoWIFI) ?

Ja, de Note 20 Ultra is geschikt voor zowel 4G-bellen (VoLTE) van Orange als wifi-bellen (VoWIFI) wanneer je binnen geen optimale netwerkontvangst hebt.

Welke batterijduur?

De Samsung Note 20 Ultra heeft een batterij van 4500 mAh. In de meeste gevallen is dat voldoende voor eenvolledige dag. Dit toptoestel verbruikt natuurlijk ook veel energie, onder andere door zijn scherm van 120 Hz en de 5G-functie.

Met de snellaadfunctie (25 W) en de meegeleverde lader duurt het ongeveer 70 minuten om de batterij 100% op te laden. Draadloos laden gaat iets trager.

Wat is de release date van de Samsung Galaxy Note 20 Ultra?

De Galaxy Note 20 Ultra 5G is in België verkrijgbaar sinds 21 augustus 2020. Het toestel werd op 5 augustus aangekondigd tijdens het Unpacked-evenement. 

Welke kleuren voor de Note 20 Ultra?

De Galaxy Note 20 Ultra 5G is beschikbaar in de kleuren Mystic Black en Mystic Bronze.

Hoeveel kost de Samsung Note 20 Ultra in België?

De prijs van de Samsung Note 20 Ultra bedraagt 999,95 € in onze eShop of in je Orange-shop.

Koop de Samsung Note 20 Ultra voordeliger met een abonnement

Met een Go Extreme-abonnement haal je je Samsung Note 20 Ultra  goedkoper in huis. 

Je geniet dan deze promo:

  •  Een korting van 200 € in combinatie met een Go Extreme-abonnement, zodat je maar 799,95 € betaalt

Ik wil de Samsung Note 20 Ultra kopen, toon mij de promo!

Note 20 Ultra: onze conclusie

De Samsung Note 20 Ultra is een technologisch hoogstandje, de perfecte combinatie van de Note 10 die vorige zomer werd uitgebracht en de Galaxy S20 smartphones die sinds 13 maart van dit jaar verkrijgbaar zijn. Deze zeer grote smartphone (6,9 inch), die compatibel is met 5G-netwerken, zal vooral in de smaak vallen bij intensieve smartphone-gebruikers, zoals professionals, fans van fotografie of gamers. 

Ik ben overtuigd, toon mij de Samsung Note 20 Ultra! Ik ga toch voor de Samsung S20

Lees ook:

▶️ Nieuwe Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra: welk model kiezen?
▶️ Samsung Z Flip: wat je moet weten en waar je hem vindt
▶️ Samsung Galaxy Note 10 Plus: gun jezelf het beste van het beste

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.