Menu
Blog

Welke Gentse Feester ben jij?

Fun

Van 19 tot en met 28 juli staat Gent weer op z’n kop. De Gentse Feesten trekken jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. In welke Gentse Feester herken jij je?

19.07.2019 Simon VAN CAUTEREN

1. Het “nie neuten, nie pleuje”-type

Dit type bezoeker begint te pintelieren tijdens het openingsevent Allez, Chantez!, een groot zangfeest aan de Reep, en stopt pas tien dagen later.

Vermoeidheid bestaat niet tijdens de Gentse Feesten en een avondje rust is dan ook geen optie. Wanneer een vriend of vriendin aanstalten maakt om naar huis te gaan, reageert dit feestbeest steevast met de woorden “nie neute, nie pleuje”.

2. De ouder in ontkenning

Tijdens de Gentse Feesten ontstaat er een hele nieuwe subgroep: de ouders zonder kind. Tien dagen lang blijven ‘de kids’ bij de bomma en bompa en hebben mama en papa vrij spel.

Deze Gentse Feesten-bezoeker is te herkennen aan de uitgelaten dansmoves, gedateerde drankjes (“Voor mij een mazoutje, zoals vroeger!”) en brede glimlach. Freedom!

3. De met verstomming geslagen toerist

Een ‘dagje Gent’ krijgt een heel andere invulling voor wie per ongeluk tijdens de Gentse Feesten in de stad belandt. Je herkent ze dan ook meteen: de toeristen met de ‘what the fuck’-uitdrukking op hun gezicht. Tussen de feestgangers door proberen ze foto’s te trekken van de ‘pittoreske en charmante stad’ die in de reisgids wordt beschreven. En uiteraard feesten ze ook gewoon kei hard mee!

4. De cultuurbuur

Oké, we moeten toegeven dat – afhankelijk van welk type jij bent – je deze Gentse Feesten-bezoeker misschien niet tegenkomt. De kans dat jij nog in je bed ligt wanneer de cultuurbuur buitenkomt, is namelijk best groot.

Deze cultuurlover bezoekt het festival voor de ambachtenmarkt, het circus, het straattheater, de comedyshows en de expo’s. Zodra de nacht valt en het drukker wordt in de Gentse straten, maakt hij zich uit de voeten.

5. De wannabe local

Van “Ik heb een jaar in Gent gestudeerd!” tot “Mijn papa is wel geboren in Gent, hé”: voor de wannabe local is elk excuus goed om Gent ‘zijn stad’ te noemen. Hij toont zijn vrienden alle hotspots – van Polé Polé, over de Graslei en de Overpoort tot de Vlasmarkt – en neemt elke ochtend de eerste (of tweede) trein huiswaarts, om de dag erop terug naar zijn geliefde stad af te zakken.

▶ Klaar om je helemaal te laten gaan op de Gentse Feesten? Breng dan ook een bezoekje aan onze Orange-shops op 15 en 18 juli in de Langemuntstraat en op 17 en 18 juli in de Veldstraat in Gent. Je ontvangt een cool geschenk bij aankoop van een herlaadkaart!

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.