Menu
Blog

8 interessante weetjes over de Galaxy Note 8

Tech

De Galaxy Note 8 is enkele dagen geleden officieel gelanceerd en bij Orange beschikbaar vanaf nu. Dit moet je erover weten.

19.09.2017 Cédric Godart

Groot? Ja, echt groot!
Niet minder dan 6,3 inch! Dus eigenlijk nog indrukwekkender dan de iPhone 7 Plus en de vroegere Galaxy Note. Eerder halfweg tussen een grote smartphone en een tablet. Het scherm doet meteen denken aan de Galaxy S8 Plus: Super AMOLED en Quad HD+ resolutie. En het toestel is waterdicht.

Dubbele fotocamera
Ook Samsung zet nu de stap naar een dubbele camera, zoals eerder Huawei en Apple. Achteraan zit dus een dubbele sensor van 12 megapixel - een groothoek en een telelens - met optische stabilisatie. Voor de voorzijde is gekozen voor een camera van 8 megapixel.

Ingebouwde stylus
Nog een bewijs dat dit toestel tussen een smartphone en een tablet zit: de S Pen. Met deze stylus maak je niet alleen notities: je kan er ook mee tekenen en snel sommige functies activeren.

Technische kenmerken die de prijs rechtvaardigen
999 euro is geen peulschil. De Note 8 wordt geleverd met Android 7.1.1 (nog geen Android O), een RAM-geheugen van 6 GB en 64 GB opslagruimte (uitbreidbaar met een geheugenkaartje). De batterij van 3300 mAh zou voldoende moeten zijn voor twee dagen. De 4G-chip zou een duizelingwekkende snelheid mogelijk moeten maken, tot 1 Gbps. Natuurlijk in combinatie met een omkeerbaar USB-C kabeltje (wat een mooie uitvinding).

Ook draadloos op te laden
Het toestel is compatibel met de voornaamste draadloze oplaadsystemen (zoals Qi), die stilaan overal doordringen, ook in cafés en snackbars. Ook sommige automodellen bieden al deze oplaadmogelijkheid, onder andere bij Toyota.

Een DeX dock
Net zoals bij de Galaxy S8 kan je via het dock een scherm en toetsenbord aansluiten, zodat je Note 8 wel heel hard op een desktop-pc lijkt, met fullscreen-apps. Natuurlijk uitstekend nieuws voor professionele gebruikers!

Verwacht tegen 15 september
Maar pre-orders zijn nu al mogelijk als je ongeduldig uitkijkt naar het toestel of op de bewuste dag jouw exemplaar niet wil missen.

Aan de dure kant (zonder abonnement)
De Galaxy Note 8 van Samsung is van jou voor 999 euro incl. btw

Ontdek onze smartphones

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.