Fun

5 trends op CES in Las Vegas

CES, de eerste grote beurs van het jaar voor geeks, loste andermaal alle verwachtingen in. Dit waren voor ons de blikvangers tijdens ons bezoek. Je zal grote ogen zetten!

op 09.01.2018
Door Céline R

Een lawine van slimme luidsprekers
LG kondigt aan: de ThinQ Speaker. Deze luidspreker belooft niet alleen een uitzonderlijk geluid, hij is ook voorzien van Google Assistant. De speaker werpt zich op als de spil van de slimme woning. Om ermee te praten, zeg je gewoon 'OK Google, talk to LG'!

De auto die je gedachten leest
Constructeur Nissan presenteert zijn Brain-to-Vehicle-technologie (B2V). Het systeem analyseert je gezicht en gedrag om je acties te voorspellen en te anticiperen op hoe jij de auto bestuurt, voor nog meer veiligheid. Bijvoorbeeld: een noodstop. Indrukwekkend, niet?

4K maakt plaats voor 8K
Ook op het vlak van televisies blijft LG naarstig innoveren. Nu alle high-end modellen met OLED-technologie zijn uitgerust, moeten we het nog groter durven zien. Dat kan met deze gigantische 88" televisie (een beelddiagonaal van meer dan 2 meter!) met 8K-definitie. In pixels is dat 7680 bij 4320. Het enige probleem: nog niet iedereen maakte de overstap naar 4K, maar de resultaten zijn verbluffend.

Daar is de Psion weer!
In zekere zin, toch. Het bedrijf London Planet Computers onthulde (eindelijk) zijn Gemini, een personal digital assistant die lijkt op de Psion van midden jaren 90, maar dan wel met een moderner besturingssysteem (Linux of Android, naar keuze).  Zijn troeven: een toetsenbord, wifi en 4G in een compacte palmtop van 320 gram en 17 bij 8 cm. Je telt er zo'n 350 euro voor neer.

Het internet der dingen zit je op de huid...
Laat het denken maar over aan Neutrogena. In samenwerking met het bedrijf Fitskin creëerde het cosmeticamerk een scanner die je over de camera van je smartphone schuift. Via een applicatie maakt de scanner een analyse van je huid waarvan jij de resultaten kan zien. Op basis daarvan geeft de app Skin360 je schoonheidstips of ... producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Ligt vast zo in jouw schoonheidsinstituut!