Menu
Blog

5 tips om je telefoon nog beter te maken

Tot uw dienst

Onze smartphones en telefoons hebben tegenwoordig steeds meer weg van een minicomputer. Indrukwekkend wat je er allemaal mee kan doen! En toch hebben ze ook eenvoudige, nuttige functies waar maar weinig mensen weet van hebben. Wij nemen je mee op ontdekking!

09.10.2015 Andy Van Schil

Vaak zijn het de eenvoudigste dingen die we het slechtst kennen. Kan jij bijvoorbeeld een antwoord geven op de vijf volgende vragen?

1. “Hoe zorg ik dat mijn gsm minder snel op voicemail springt?”

Vind je dat je bellers iets te snel op je voicemail belanden? Wijzig de rinkeltijd van je telefoon en laat je gsm tot 30 seconden rinkelen alvorens de oproep naar je voicemail wordt doorgeschakeld. Bel hiervoor naar deze magische code:
**61*5555**X#. De X komt overeen met het aantal seconden dat je je gsm wil laten rinkelen: 5, 10, 15, 20, 25, 27 of 30 seconden. Aan jou de keuze!

2. “Hoe beveilig ik mijn smartphone tegen dieven?”

Er is geen smartphone waarop je geen beveiligingsapp kan installeren. Find my iPhone, BlackBerry Protect, Android Device Manager, Find My Mobile van Samsung: het is maar een kleine greep uit het aanbod. Toch zijn er nog altijd bitter weinig gebruikers die zo’n applicatie installeren. En dat is onbegrijpelijk als je weet dat je daarmee je telefoon kan laten rinkelen en blokkeren en de inhoud ervan op afstand kan wissen. De app downloaden is het enige wat je hoeft te doen. Enkele seconden, meer heb je niet nodig om dieven volledig buitenspel te zetten

3. Ben je je gsm verloren of werd hij gestolen nog voor je er een beveiligingsapp op kon installeren?

Bel dan als de bliksem naar de klantendienst van Orange op 080095955 en vraag hen om je simkaart te deactiveren. Als je gsm gestolen werd, kan je een vervangtoestel krijgen, tenminste als je een verzekering hebt. Er wordt onmiddellijk een nieuwe simkaart voor je aangevraagd

4. “Mijn simkaart is geblokkeerd. Wat doe ik nu

Je hebt drie keer een verkeerde pincode ingevoerd, waardoor je simkaart werd geblokkeerd. Geen zorgen! Je hebt nog je pukcode … Maar wat als je je niet kan herinneren waar je die gelaten hebt? Dan nog is er geen reden tot paniek: de acht cijfers van je pukcode staan ook onder de grijze kraslaag op je simkaart. Verder kan je je aanmelden op je Klantenzone, waar je je pukcode terugvindt in de sectie Mijn toestellen. Vind je je pukcode maar niet terug? Dan kan je altijd nog bellen naar Orange.

5. “Ik word gevraagd om mijn imei-nummer te geven. Wat is dat nu weer?

Een imei-nummer is een soort van serienummer van je telefoon, ongeacht of dat een smartphone is of niet. De afkorting staat voor ‘international mobile equipment identity’ en het nummer wordt gebruikt om een telefoon of tablet te activeren/deactiveren/lokaliseren. Vraag je imei-nummer op aan de hand van deze magische code #06#.

5 slimme codes waarmee je iedereen verbluft laat staan

Found this useful? Share with

Andy Van Schil