Menu
Blog

5 tips om de levensduur van je batterij te rekken

Tot uw dienst

Voor veel mensen is het iets dat ze iedere dag doen: de gsm opladen. En bovendien kan zelfs het kleinste kind het. Maar is dat ook echt zo? Met deze tips houdt je batterij het nog langer uit!

23.08.2017 Céline Roman

1. Laad je gsm niet op als je nog 50 % hebt

De batterij van een nieuwe smartphone is maar voor 40 % opgeladen. Waarom? Omdat de smartphone dan het beste werkt. Als je je smartphone oplaadt terwijl je nog heel wat batterijduur over hebt, is dat slecht voor de prestaties van je batterij. Is je batterij nog halfvol? Wacht dan liever tot je nog 20 % hebt om ze op te laden. Dan duurt het niet lang voor je op het optimale niveau zit.

2. Ga nooit tot op nul

Al te veel mensen denken dat de batterij helemaal leeg moet, of dat ze hun smartphone moeten uitzetten om hem op te laden. Fout! Daar heeft je batterij immers flink onder te lijden. In theorie kan je een batterij 2500 keer opladen, maar als je de batterij te vaak tot nul laat gaan kan dat ettelijke honderden malen minder zijn. Samengevat, wacht niet tot je nog 1 % hebt om in te grijpen, tenzij je uiteraard geen andere keus hebt (of je niet onmiddellijk een adapter vindt).

3. Laad je batterij niet volledig op

Daar schrik je wel even van, he? Sommige specialisten menen dat 80 % volstaat, omdat de laatste 20 % ook slecht zouden zijn voor de levensduur van je batterij.

4. Laad je smartphone niet op via de computer

Maar het is toch zo makkelijk, meneer! Bijna elke computer heeft een usb-poort. Helaas heeft een usb-poort vaak minder vermogen dan een adapter. Lees: een batterij die geregeld via de computer wordt opgeladen, verliest gemiddeld 65 % van haar oorspronkelijke capaciteit. Ander probleem: het vermogen van sommige usb-poorten is zo zwak dat het eeuwen duurt voor je batterij is opgeladen.

5. Raak je telefoon niet aan tijdens het opladen!

De laatste tip is ongetwijfeld de moeilijkste. Je hebt misschien al gevoeld hoe warm je smartphone wordt tijdens het opladen. Dat is niet meer dan normaal: de componenten moeten immers op volle toeren draaien (opladen en werking). Besluit: gun je beste vriend wat rust. Neem de tijd om gewoon even te chillen (maar ook niet te lang).

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.