5 slimme codes waarmee je iedereen verbluft laat staan

Of je nu een smartphone of een oudere gsm hebt, er zijn vast wel functies en trucjes die je niet kent maar die daarom niet minder handig zijn. Eens je ze kent, zal je er niet meer zonder kunnen.

08.01.2019
Door Céline R

Je telefoonnummer verbergen

Zou je je telefoonnummer liever niet bekendmaken aan de persoon of onderneming die je belt? Makkie. Het volstaat om het nummer dat je wil bellen te laten voorafgaan door de code #31#.

De wachttijd verlengen voor je gsm op voicemail springt

Standaard wordt je voicemail na 20 seconden geactiveerd. Maar gelukkig kan je ook heel eenvoudig de duur van je beltoon aanpassen. Je kan kiezen uit 5, 10, 15, 20, 25 en 30 seconden. Om in te stellen na hoeveel seconden je contact naar je voicemail wordt doorgeschakeld, toets je **61*5555**aantal seconden# in. De wijziging wordt meteen doorgevoerd.

Je voicemail op een andere telefoon beluisteren, bijvoorbeeld wanneer je je gsm thuis bent vergeten

Op je gsm bel je meestal naar 5555 (of druk op de knop als je Visual Voicemail gebruikt). Heb je je gsm niet meteen binnen handbereik? Bel dan naar het nummer 0495 95 55 50 om je voicemail op een ander toestel dan je gsm te beluisteren. Opgelet: omdat we zeker willen weten dat jij het echt bent, zullen we je om een pincode vragen. Die pincode heb je zelf gekozen toen je de dienst activeerde. Ben je je code vergeten? Dat is geen ramp. Bel naar de klantendienst en wij wijzigen je code voor jou, als je de rechtmatige eigenaar bent natuurlijk.

Je oproepen naar een vast toestel doorschakelen

Wil je niet gestoord worden op je gsm of gewoon je oproepen doorschakelen naar een vast toestel (thuis of op kantoor)? Ook dan heb je aan één code genoeg. Om de optie te activeren, toets je **21*doorschakelnummer# in en druk dan op de beltoets. Vergeet niet om achteraf deze optie ook weer uit te schakelen! Vorm daarvoor ##21# en bevestig met een druk op de beltoets. Alle activeringen en annuleringen zijn gratis.

Je kaart herladen in het buitenland

Ben je op vakantie of maak je een roadtrip? Dan heb je twee mogelijkheden (of eigenlijk drie, voor de volledigheid). Of je herlaadt je kaart op orange.be (via je smartphone of via een tablet, met My Orange, in België of daarbuiten), of je koopt een herlaadticket nog voor je op vakantie vertrekt. Een derde oplossing is om iemand in België te vragen om een herlaadticket te kopen en jou de code te geven. Op de website orange.be kan je betalen met Mastercard of Visa, maar ook met een gewone Bancontact-kaart of via de app van Bancontact.

Heb je nog andere vragen? Lees de FAQ op onze website