Menu

5 redenen om deel te nemen aan de Belgian Pride

Op 18 mei vullen de straten van Brussel zich weer met regenbogen, glitter en een dansende mensenmassa. De jaarlijkse Belgian Pride is een hoogdag voor de holebi- en transgendergemeenschap en viert de liefde in al haar diversiteit. Wij geven je vijf redenen om deel te nemen aan dit uitbundige feest.

08.05.2019
Door Céline R

1.Het is een uitstekend excuus om je te verkleden

Pluimen, opvallende make-up en zelfs enkele kinky pakjes: je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het op de Belgian Pride. Tijdens de stoet kijkt niemand je raar aan. Het is dus dé gelegenheid om je volledig uit te dossen en eindelijk dat opvallend kostuum boven te halen!

2.Je geaardheid speelt geen rol

Iedereen met een open geest is welkom op de Pride, ongeacht je geaardheid of seksuele voorkeur. Het feest is niet alleen hét coming-out-evenement bij uitstek, maar wordt ook druk bezocht door hetero’s die zich eens goed willen amuseren.

3.Je steunt de rechten van holebi’s en transgender

Door deel te nemen aan de Belgian Pride laat je zien dat je begaan bent met het welzijn van holebi’s en transgenders. Het is trouwens geen toeval dat het event elk jaar op de zaterdag valt die het dichtst bij 17 mei ligt: de Internationale Dag tegen Homofobie. 

4.Het is gewoon een goed feestje

Ondanks het feit dat de Pride de laatste jaren een licht politiek karakter kreeg, wordt er vooral keihard gefeest. Brussel staat volledig op z’n kop en meer dan 140.000 bezoekers gaan uit hun dak.

5.Je kunt er zelfs koken

Hou je het liever iets rustiger? Ook dan heeft de Pride verschillende activiteiten voor jou in petto. Ieder jaar voorzien de organisatoren tal van interessante lezingen, optredens, infomomenten en zelfs kookworkshops.

Kun je er 18 mei niet bij zijn tijdens de Belgian Pride in Brussel? Niet getreurd, de Antwerp Pride vindt plaats van 7 tot 11 augustus. Het is natuurlijk ook een kans om nóg eens deel te nemen aan een Pride …