Menu
Blog

5 dingen die je moet weten over Messenger Kids

Tot uw dienst

Facebook lanceerde een gloednieuwe berichtenapplicatie voor jongeren, waar ook ouders hun zegje op kunnen doen. De app is nog niet beschikbaar in België, maar wij bereiden je er graag al op voor.

09.01.2018 Céline Roman

1. Voorlopig enkel in de VS
En ook alleen op iPhone en iPad. De app zou snel beschikbaar moeten zijn voor Android-gebruikers op Google Play en in de Amazon App Store. Daarna wordt Messenger Kids gelanceerd in andere landen (omdat elk land zijn eigen wetten heeft). Bovendien is de Amerikaanse applicatie al vertaald. Het is dus echt een kwestie van tijd.

2. De doelgroep? 6- tot 12-jarigen
Om Facebook te gebruiken, moet je minstens 13 jaar zijn. Al valt dat niet altijd makkelijk te controleren. Daarom werd Messenger Kids ontwikkeld, met het nodige tact en de nodige aandacht en in samenwerking met ouderverenigingen en deskundigen op dat vlak (enkel in de VS). Facebook verzekert dat Messenger Kids voldoet aan de regels inzake de bescherming van kinderen online.

3. Geen reclame
Deze versie van Messenger is bedoeld voor de jongste kinderen en bevat geen reclame of in-app-aankopen. Ouders kunnen dus (voorlopig nog) op beide oren slapen, in de wetenschap dat hun kinderen niet blootgesteld worden aan reclameboodschappen.

4. Geen Facebookprofiel nodig
Voorlopig heeft je kind nog geen Facebookprofiel nodig om aan een nieuw account te koppelen. Maar we moeten daarin eerlijk zijn: het is voor Facebook een middel om nu al de aandacht van jongeren te grijpen voor de toekomst.

5. Ouders mogen meekijken
Ouders mogen meegluren over de schouders van hun kinderen. Zij creëren het account en geven toestemming. Daarna heb je de volledige controle over de contactenlijst van je kinderen. Ze hebben jouw toestemming nodig om met een nieuwe vriend te kunnen chatten.

Heb je een Amerikaans iTunes-account? Download Messenger Kids hier. Heb je er geen? Dan moet je wachten tot de app in de Belgische store is. De website, die is wel al klaar.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.