Menu
Blog

5 dingen die je moet weten over de LG Q6

Tech

Het voor begin juli aangekondigde toestel is vanaf deze maand ook bij Orange verkrijgbaar. De LG Q6 heeft een zacht prijsje en een vrijwel borderless scherm. Wij geven je graag een rondleiding!

01.08.2017 Cédric Godart

Lijkt wat op de G6
Dit is de eerste smartphone van de “Q”-reeks van de Koreaanse fabrikant. Hij heeft het zogeheten “Full vision”-scherm van de G6, die enkele maanden geleden werd gelanceerd, met een scherm dat door zijn formaat - 18:9 - afwijkt van alle andere smartphones op de markt. Toch is het toestel aangenaam om naar te kijken én om te manipuleren.

Een origineel, lang formaat
De Q6 is absoluut geen klein toestel. Hij heeft een groot scherm, van 5,5 inch (en moet nauwelijks onderdoen voor de G6, met zijn 5,7 inch). En dit scherm, dat bijna de hele voorkant vult, heeft zelfs een Full HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels.

Eigenlijk toch best krachtig
Naar metaal of glas zoek je tevergeefs, dat klopt. De Q6 zweert bij kunststof en dat stelt LG in staat om een betaalbaar toestel aan te bieden, maar onder de motorkap zit wel veel kracht. Het hart van de Q6 is een Snapdragon-processor (Cortex-A53) en een RAM-geheugen van 3 GB. Resultaat: alle apps werken soepel, dankzij Android 7.1 en een minder opdringerige LG-skin (UX 6.0). Standaard zit er in het toestel 32 GB aan opslagruimte en die is eenvoudig uit te breiden met een microSD-kaartje (hoewel dit zeker niet altijd nodig is).

Groothoek voor selfies
Het fototoestel van de Q6 haalt 13 megapixel. Ook zonder dubbele sensor zijn de prestaties in elke situatie meer dan behoorlijk. De sensor op de voorzijde verdient zelfs de vermelding “zeer goed” en de groothoeklens voor selfies is heel praktisch om foto’s van je familie, vrienden of andere groepen te maken.

4G aan boord
Inderdaad, deze nieuwe LG beschikt zowel over 2G en 3G+ als over 4G en heeft ook een NFC-chip en Bluetooth 4.2 aan boord. Maar een vingerafdrukscanner ontbreekt. Al dat moois steekt in een formaat dat uiteindelijk toch compact is, want slechts 8,1 mm dik. En het toestel weegt nauwelijks 145 gram.

Kortom, een groot toestel dat vrijwel in elk opzicht vergelijkbaar is met de koplopers … behalve de prijs. In je Orange Shop of in onze online shop, voor € 349.

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.