Menu
Blog

5 dingen die je moet weten over de iPhone X

Tech

Een maand na de lancering van de iPhone 8 en 8 Plus is dé ster van deze herfst aan de beurt: de iPhone X. Eindelijk! Maar waarin verschilt hij van de andere iPhones? Een woordje uitleg.

31.10.2017 Céline Roman

Technisch de strafste iPhone ooit
Die eretitel heeft hij onder andere te danken aan zijn OLED-scherm met een unieke resolutie voor een iPhone: 2436 pixels bij 1125. De iPhones 7/8 Plus haalden een full HD-resolutie. Er zijn geen echte randen aan het scherm van 5,8 inch, een beetje zoals de nieuwste Samsung-toestellen. De term hiervoor is “edge to edge”, wat zoveel als “van rand tot rand” betekent, met randen die je wel nog een beetje ziet, maar het scherm bedekt in elk geval volledig de voorzijde.

Het einde van TouchID!
Hier komt Face ID. Naar een Home-knop zal je tevergeefs zoeken op de iPhone X. En achteraan zit er geen vingerafdrukscanner zoals op andere modellen. Apple moest dus wel iets anders vinden. Dus vanaf nu scant je iPhone je gezicht om je te identificeren, op wel 30.000 punten. Je hele gezicht wordt in kaart gebracht om elke vergissing uit te sluiten. Zelfs in het halfduister, zelfs als je een zonnebril op hebt zou de iPhone je feilloos moeten leren herkennen. Je kon al eerder met gezichtsherkenning experimenteren als je een Xbox One had, maar het systeem op de iPhone X zou nog veel betrouwbaarder en veiliger moeten zijn.

Foto’s: zoals op de iPhone 8 Plus
Een nieuw model, maar geen nieuwe generatie fotosensoren. De iPhone X is uitgerust met hetzelfde fototoestel dat zijn opwachting maakte op de iPhone 8 Plus. Dat betekent dus een fotoresolutie van 12 megapixel, 4K voor video, een 10 x digitale zoom en optische beeldstabilisatie. Ook het diafragma blijft identiek op f/1.8, dus eigenlijk bijna even goed als op een klassiek, professioneel fototoestel. Als je de kans had om op de nieuwe iPhone 8 Plus de Portrait-stand uit te proberen, dan zag je hoe verzorgd portretten eruit zien, onder andere dankzij een optimale belichting van de gezichten.

Animoji staan voor fun
Dit is een exclusieve bonus voor iPhone X-gebruikers. En ergens ook wel de versie 2.0 van de emoji’s. Maar wat is zo’n animoji eigenlijk? Niet meer of minder dan een emoji die beweegt op basis van jouw gebaren en gezichtsuitdrukkingen, dankzij de camera op de voorzijde van je iPhone X. Frons je wenkbrauwen, glimlach, trek gekke bekken … de animoji doet precies hetzelfde. Maar om je op dezelfde manier te beantwoorden moet je gesprekspartner ook over een iPhone X beschikken. Kortom, dit is een exclusief hebbedingetje voor de gebruikers van de nieuwe iPhone.

Nog een record: de prijs
Een iPhone X koop je niet zomaar, want je bent meteen 1.159 euro incl. btw armer … voor de basisversie van 64 GB. Voor 1.329 euro krijg je meer opslagruimte: 256 GB. Een los microSD-kaartje toevoegen blijft onmogelijk. Even het geheugen uitbreiden als 64 GB voor jou te krap is, is er dus niet bij.

Je kan je iPhone X bestellen in onze online shop vanaf vrijdag 3/11.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.