5 dingen die je moet weten over de Galaxy S9 van Samsung

Tech

Hij is vanaf 16 maart bij Orange en kost dan € 849,99 en € 949,99 voor het Plus-model. Lees hier alles wat je moet weten over de Galaxy S9 van Samsung, die was aangekondigd op het Mobile World Congress. En reserveer hem nu al.

07.03.2018
Door Cedric

Qua design niet veel verschil
Het is niet gemakkelijk om te zeggen waarin een Galaxy S9 en een Galaxy S8 uiterlijk verschillen. Het is echt een kwestie van enkele millimetertjes. De S9 meet 5,8 inch en de S9+ leeft op iets grotere voet: 6,2 inch. Ontdek onze unboxing op YouTube.

Foto: nieuwigheden
De Galaxy S9 moet opboksen tegen de iPhone X en Huawei. Hij moest dus wel sterk uit de hoek komen. Dat doet hij met een Dual Pixel-sensor van 12 megapixel en een groothoeklens met variabel diafragma: f/2,4 of f/1,5 (fotografen zullen in hun nopjes zijn met dit record). Vooral bij weinig licht moet dit verbluffende resultaten opleveren. Er is ook videonieuws: net zoals op de XZ Premium van Sony is er een Slow Motion-stand van 960 beelden per seconde. Onze vingers jeuken al om al dit moois te testen!

Repliek op de Animojis? Uiteraard!
Net zoals Apple met zijn Animojis op de iPhone X presenteert Samsung de AR Emojis. Deze virtuele figuurtjes (die een beetje aan Bitmojis doen denken) creëer je op basis van je eigen gezicht. En zoals op de iPhone X volgt de avatar al je gezichtsuitdrukkingen.

Binnenin een stevige jongen
Als je graag oordeelt op basis van technische gegevens, dan moet je weten dat de S9 en S9+ een Samsung Exynos 9810-processor aan boord hebben, met 4 GB RAM-geheugen (6 GB voor de S9+). Het opslaggeheugen begint bij 64 GB en gaat tot 256 GB, uitbreidbaar met een microSD-kaartje tot … 2 TB (ja, dat lees je goed). Met 4G+ haalt het toestel een verbindingssnelheid tot 1 Gbps (hoewel de 4G-netwerken dat zelf nog niet echt aankunnen). Om op te laden kies je tussen een omkeerbare (en snelle) USB-C of snoerloos opladen (volgens de Qi-norm).

En het is ook een computer
Zoals met de S8 en de Note 8 verbind je ook deze Galaxy met een scherm, een toetsenbord en een muis en dan krijg je een pc! Bij de S9 zou dat nog beter moeten gaan met een nieuw DeX-station en een verbeterde versie van het besturingssysteem, dat je steeds beter het idee geeft dat je op een pc of Mac werkt. En je kan je smartphone nu ook als touchpad gebruiken!

Overtuigd? Voor een pre-order van de S9 of S9+ kan je hier terecht.

Check onze Instagram account en win je Samsung S9