Menu
Blog

5 dingen die je moet weten over de Galaxy A8

Tech

Om 2018 goed in te zetten lanceert Samsung de A8, een middenklasser onder de smartphones die (steeds meer) opschuift in de richting van de S-serie. Wij zetten enkele hoogtepunten op een rij.

10.01.2018 Cédric Godart

Pas aangekondigd, al beschikbaar

Het nieuwe model werd op 19 december gepresenteerd en is begin dit jaar al verkrijgbaar bij Orange. Samsung liet er geen gras over groeien en dat is maar goed ook! De Galaxy A8 zet de reeks van de succesvolle A3 en A5 van de voorbije twee jaar verder, maar met een iets hogere prijs (€ 499). Ter vergelijking: de Galaxy A5 kostte € 429 in 2017.

De S8 als inspiratiebron

Het design van deze A8 verwijst duidelijk naar de Galaxy S8, wat erop wijst dat de A-serie een tandje bijsteekt! Tekenend hiervoor is het Super Amoled-scherm van 5,6 inch in de steeds populairdere 18/9-verhouding en met een HD+ resolutie van 1080 × 2220 pixels.

Op het randje van een immersief scherm

De fysieke toetsen die vroeger onder het scherm zaten, zijn nu in het scherm zelf opgenomen, helemaal volgens de nieuwste trend. Het scherm bedekt ongeveer 75% van de voorzijde, bij de S8 is dat 84%. En in tegenstelling tot de Note 8 en de S8 zijn de schermranden niet gebogen.

Twee sensoren ... aan de voorzijde

Origineel aan de A8 is dat hij naast de gewone camera van 16 megapixel aan de achterzijde nu over twee sensoren aan de vorzijde beschikt, om selfies in portretmodus te maken, met regelbare scherptediepte. Een mooie innovatie, toch als je graag foto’s met de selfiecamera’s maakt!

Android 8.0 ... maar niet meteen

In het toestel zit standaard het besturingssysteem Android Nougat (7.1). Samsung heeft dus niet de moeite gedaan om maar meteen Android 8 Oreo te leveren. Hoewel deze update er volgens de fabrikant zeker komt, moet je nog geduld hebben tot ergens in de lente. Een precieze datum ontbreekt nog.

Ontdek de Online Shop van Orange

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.