Menu

“400 cc aan humor”? Wat Temptation Island je leert over jouw relatie

21.02.2017
Door Andy V

“Valentijn: er hangt liefde in de lucht! Of is het wellust? De vrijgezellen uit Temptation Island geloven niet zo erg in die eerste optie, en gaan volop voor de lust. Toch kun je als kijker met een vaste relatie heel wat leren van Temptation Island. We hebben het dan natuurlijk niet over openingszinnen waarmee je kansen onder nul dalen (denk aan: “ik hou van vrouwen met veel vlees aan”, “heb je die mooie ogen van je moeder of vader?” en “ik heb [vul een honderdtal in] cc aan humor”). Welke lessen je dan wel kunt trekken uit het ultieme guilty pleasure-programma? Dat lees je hier!

Je kent je partner, maar weet je ook op wie hij/zij valt?

Als je al een tijdje een relatie hebt, ben je ervan overtuigd dat je je partner door en door kent. Toch blijkt het vaak onverwacht moeilijk om in te schatten op welk type hij of zij valt. Doe thuis gerust eens de test: laat je partner een vrijgezel uitkiezen – wedden dat jij een andere optie in gedachten had? Of neem nu Lisa, die tijdens de confrontatie met de vrijgezelle dames zelfverzekerd verkondigde dat Pommeline “Merijns tiep niet was”. Twee keer raden met wie haar vriendje op date ging … Juist. Maar geen paniek, want het omgekeerde geldt namelijk ook. Krijgt je partner een knappe collega, dan is dat helemaal niks om je zorgen over te maken. Misschien beschouw jij de nieuweling als een verleiding, terwijl je partner met moeite een geeuw kan onderdrukken bij het zien van hem of haar.

Waarom ‘kort houden’ niet werkt

Is jouw partner een feestbeest dat het – zelfs in volle ‘Tournée Minérale’-tijd – niet kan laten om de nodige drankjes te nuttigen en dan aan het flirten te slaan? Dan ben je misschien geneigd om de kat niet bij de melk zetten en hem of haar huisarrest te geven. Maar als Temptation Island ons één ding leert, dan is het wel dat zo’n paniekreactie-à-la-Lisa helemaal niets oplost. Integendeel! Als je partner dan eens een keertje van de vrijheid kan proeven, smaakt die dubbel zo zoet en stijgt de kans op problemen. Conclusie: have a little faith.

Eerlijk duurt het langst – niet alleen in Temptation Island

Het is een open deur, maar eerlijk duurt écht het langst. Dit lijkt misschien een rare les om te trekken uit een programma waar de makers door suggestieve camerastandpunten en slimme montage de koppels dingen doen zien die er niet zijn. Maar je zaait natuurlijk wél twijfel door stiekem te doen. Rosanna die haar microfoontje afdekt terwijl ze met spierbundel Alex praat: géén goed voorbeeld …