Menu
Blog

4 tips om er terug stevig in te vliegen

22.08.2013

Oooooh, wat houden we van vakanties! Sommigen onder jullie hebben het geluk gehad om twee volle maanden te kunnen rusten, anderen konden enkele dagen of weken genieten. Of dat hopen we tenminste toch. Jammer genoeg moeten we binnenkort allemaal weer aan de slag. De wegen gaan weer dichtslibben, je levensritme zal versnellen, de stress verhogen en het weer gaat met rasse schreden richting de welbekende jaarlijkse herfstregens. Maar je gaat dat je humeur zeker niet laten verpesten! Toch? Kom, laten we proberen om de schade te beperken met enkele nuttige tips om opgewekt te blijven.

1. Blijf georganiseerd

Soms kan de gedachte aan ‘de dingen die je nog allemaal moet doen’ behoorlijk overweldigend zijn. Het even structureren en een lijstje maken het al meteen veeeel overzichtelijker maakt. En daar bestaan ondertussen al een hoop apps voor! Probeer bijvoorbeeld Evernote eens (Android ou iOS), een klassieker onder de ‘notitie-apps’ die je toelaat om alle dingen waar je doorheen je dag aan moet denken, bij de hand te houden. Heb je liever een gestructureerde lijst met prioriteiten, deadlines, herinneringen, tijdsinschattingen, kortom, het complete organisatie-pakket? Dan zal Remember The Milk je zeker bevallen (Android of iOS) of Any.DO (Android).

2. Laad je batterijen op

Niets zo belangrijk om in vorm te blijven dan een nachtje goed slapen. Of twee. Een goede nachtrust tout-court eigenlijk. Is dat soms moeilijk voor je? En als je nu eens een helpende hand kreeg van je smartphone? Applicaties zoals Slimme Wekker (iOS) of SleepBot (Android) maken uiteraard geen professionele medische analyse van je slaap, maar ze meten wel je slaapcycli, het geluid en maken je vooral op het beste moment wakker. Nu, als ’s middags voor jou het beste moment is om op te staan, bestaat de kans dat het niet zo goed zal werken, maar wat deze applicaties in eerste instantie doen, is je rond een bepaald uur wakker maken en zonder je diepe slaap te verstoren. Vanavond meteen testen?

3. Eet gezond

In de zomer eten we doorgaans wat gezonder : slaatjes, fruit … Probeer deze goede gewoonte aan te houden, zeker als je kinderen hebt. Denk er dus aan om vruchtensapjes en gezonde tussendoortjes op je boodschappenlijstje te zetten en laat je daarbij helpen door apps zoals de Groente- en Fruitkalender (Android of iOS) zodat je altijd perfect weet wat, wanneer te eten.

4. Rust uit

Als je onlangs op vakantie bent geweest, dan is de kans groot dat de opgedane energie weer snel zal afnemen. En de verandering van levensritme die je vanaf september zal beïnvloeden, zal je spoedig weer naar vakantie doen uitkijken … Maar ondanks het feit dat een vakantie in het buitenland ons beter tot rust doet komen, is het noodzakelijk om lang of ver weg te gaan om te herbronnen. Doe je zelf een massage cadeau, een dagje wellness of een meditatie-sessie. Bovendien moet je je zelfs niet verplaatsen om wat ontspanning in te lassen. Download gewoon even NatureSound Relax and Sleep (Android), Calm (Android of iOS) ou Daily Yoga (Android ou iOS) en ontdek zelf of dit soort relaxatie je bevalt.

Voel je je nu weer helemaal klaar om ertegenaan te gaan? We zijn er zeker van dat jij nog meer goede tips hebt! Aarzel niet om ze met ons te delen en vooral met de andere lezers! :)

Found this useful? Share with