Menu
Blog

4 tips om de levensduur van je smartphone te verlengen

Tot uw dienst

De uitgaven voor smartphones binnen je gezin kunnen een flinke hap uit je budget nemen, dus doe je er goed aan om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan.

24.10.2017 Céline Roman

Een case, sowieso!

Een schokdempende case is een efficiënte oplossing die je smartphone beschermt tegen stoten en vallen. De ene cover biedt natuurlijk al wat meer bescherming dan de andere. Kies niet zomaar voor het goedkoopste model en denk erom dat de randen van de smartphone volledig bedekt moeten zijn. Ga zeker eens langs in een Orange Shop zoals je ook zou doen wanneer je nieuwe kleren koopt. Het is tenslotte een accessoire dat goed zichtbaar is.

Vergeet je scherm niet te beschermen

Een bijkomende bescherming voor je scherm (zoals een transparante beschermfolie) vermindert de impact van schokken wanneer je smartphone valt. Een ander voordeel: er is al heel wat voor nodig om nog krassen op je scherm te krijgen. Dat is geen overbodige luxe als je weet dat de herstelling van een scherm een flinke duit kost: soms meer dan honderd euro.

Herladen: een beetje gezond verstand

Een batterij gaat niet eeuwig mee. Er doen heel wat fabeltjes de ronde over het herladen van je batterij. Zo wordt gezegd dat je je batterij diep moet ontladen. Fout, want dat bemoeilijkt het kalibreren van de batterij. Laad je toestel bijvoorbeeld elke nacht op en laad het zeker niet om de haverklap overdag op want dat vermindert de levensduur van je batterij. Tot slot, met de winter in zicht: de koude kan de cellen van de batterij aantasten en bijgevolg de levensduur verminderen. Bewaar je smartphone dus zoveel mogelijk op een warme plek.

Verzeker je toestellen

Verloren, gestolen, op de grond gevallen, in stukken teruggevonden? Een ongeluk kan iedereen overkomen. Bij Orange kan je je toestel verzekeren (smartphone of tablet) vanaf 6 euro per maand. Je toestel is dan gedekt tegen diefstal of accidentele schade, waaronder ook accidentele oxidatie.

Ontdek onze smartphones

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.