Menu
Blog

4 games voor onder de kerstboom

Fun

De gamers in huis leven altijd op als de feestdagen er weer aankomen. Welke game kies je dit jaar om ze gegarandeerd in de zevende gamehemel te brengen? Ons team helpt je graag kiezen met 4 suggesties.

05.12.2018 Cédric Godart

Super Smash Bros. Ultimate

Voor Nintendo
Een van de meest opzienbarende releases van dit jaareinde voor de Nintendo-liefhebbers en de gamewereld in het algemeen. In 2019 blaast Super Smash Bros al 20 kaarsjes uit (voor beginnende gamers: dit is een reeks combat games). En op 20 jaar is er blijkbaar veel veranderd, niet in het minst de vormgeving.
De versie 2018 brengt alle vechters samen en voegt er twee nieuwe aan toe, Inkling en Ridley. Voor een extra feestelijke sfeer lanceert Nintendo een pack voor € 99,99: naast de game zelf zit er ook een joystick met game-identificatie bij en een adapter voor een Gamecube-joystick (tot 4 aansluitingen).
Voor wie? Iedereen die zich wil uitleven en/of ontspannen.

Red Dead Redemption 2

Voor PS4, XBox One en Online
De Western-sfeer is onweerstaanbaar. Alles begint als mensen op straat samentroepen, voor een saloon. De spanning stijgt. Hoe het verder gaat? Dat merk je als je deze uiterst verzorgde game speelt, zowel grafisch als qua scenario. Deze GTA-Like, die op 26 oktober is uitgekomen, is al een fenomenaal succes en dat is dubbel en dik verdiend.
Ook de online-versie wekt enthousiasme (denk aan GTA Online). De online servers van uitgever Rockstar draaien al enkele dagen op volle toeren, eigenlijk sinds de bètaversie in november werd gelanceerd. De online versie is niet volledig, maar je kan wel de wereld alleen of in een team verkennen. Er zullen regelmatig updates volgen, met verdere ontwikkelingen. Ondertussen kan de cowboy die in je schuilt zich al flink uitleven. Een echt genot, deze game, die tegelijk slim en snel is.
Voor wie? Iedereen die zich in een realistische wereld met heerlijke vergezichten wil onderdompelen en daar flink wat tijd voor over heeft.

FIFA 19

Voor PS4, XBox One en Origin
Inzake gameplay valt er deze keer niet veel nieuws te rapen. Visueel blijft FIFA 19 nochtans indrukwekkend, met gedetailleerde stadions, elk met hun eigen sfeer, een meeslepende ervaring. De figuren zijn soms niet realistisch genoeg uitgewerkt, maar de editie 2019 biedt je wel de kans om de spelers beter te leren kennen, dankzij hun levensgeschiedenis. Je hebt de keuze uit Alex Hunter, Danny Williams en Kim Hunter. Wij appreciëren vooral de zeer rijke content en het originele idee om ook damesploegen te laten aantreden.
Voor wie? Iedereen die zijn of haar techniek wil verfijnen en eventueel zelfs deelnemen aan e-sport toernooien.

Dragon Quest XI

Voor PS4
Nauwelijks te geloven, maar deze game loopt nu al … 30 jaar. Yuji Horii begon immers al in 1986 met de Dragon Quest-reeks, ongetwijfeld de meest Japanse van alle games. Het vroeg bovendien meer dan een jaar werk om de Japanse versie aan te passen voor de rest van de wereld, met een nieuwe interface, verstaanbare dubbing en … een moeilijke modus. Deze nieuwe versie reageert veel sneller, onder andere door de hogere snelheid waarmee de held zich verplaatst. Wereldwijd zijn er al meer dan 4 miljoen exemplaren van over de toonbank gegaan. Verstokte gamers, opgelet: er zit wel een “hard” mode in, maar Dragon Quest XI is veel toegankelijker dan de vorige versies. Er wachten de spelers wel veel verrassingen, door de eigenzinnige gameplay. Maar dat maakt deze game juist zo fascinerend.
Verbluffende visuele effecten, verzorgde klankband, een geloofwaardig scenario (hoewel veel culturele verwijzingen voor ons moeilijk te begrijpen zijn) en een casino mode voor wie daarvan houdt.
Voor wie? De echte fans van het genre en al wie van de Japanse cultuur houdt.

Wat is Fortnite ?

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.