Menu
Blog

3 trucjes die niemand kent om je privacy te beschermen

Tot uw dienst

Je surft, je geeft je locatie prijs, je vergeet je af te melden...
Dankzij ons navigeer je in alle veiligheid, zonder overal sporen achter te laten.

09.05.2017 Céline Roman

Jouw nieuwe reflex: surfen in de privémodus
Wanneer je de privémodus gebruikt op de iPhone en iPad, bezoek je websites zonder een zoekgeschiedenis op te slaan in Safari. Open Safari, tik op het pictogram onderaan en tik op Privé om in alle discretie te surfen.
Maar ook de gebruikers van Android (of Chrome op iPhone/iPad) kunnen privé surfen. Open het menu van Chrome, tik op Menu en selecteer Nieuw incognitotabblad. Het resultaat is hetzelfde.

Je kan (echt) anoniem blijven
Wil je dat niemand je doen of laten kan volgen tijdens het online shoppen of het vergelijken van de prijzen voor een vliegtuigticket? Surf anoniem dankzij VPN en een gratis applicatie zoals Opera VPN. Ja maar, waartoe dient het? In grote lijnen komt het erop neer dat Opera je IP-adres vervangt door een virtueel IP-adres. Zo kan niemand je locatie of adres achterhalen! En websites hebben moeite om je locatie te bepalen en je smartphone te identificeren. Bovendien worden talrijke tracking cookies geblokkeerd. Je kan Opera VPN downloaden voor iPhone, iPad en Android. Gratis en voor niks!

Download UR Browser op je pc of Mac
De Franse start-up achter deze browser levert fantastisch werk en laat zijn gebruikers veilig en anoniem surfen, zonder dat ze een IT-genie moeten zijn. UR Browser is afgeleid van Chrome, de browser van Google. Alleen worden de naar de servers van Google verstuurde opdrachten niet bijgehouden. Cookies en andere trackers worden uitgeschakeld en de Europese zoekmachine Qwant vervangt Google voortreffelijk. Wat kan je nog meer verlangen? Dat je er niet voor hoeft te betalen? Dan hebben we goed nieuws voor iedereen die thuis surft met Orange Love, want deze browser is effectief gratis.

Neem ook een kijkje in onze selectie van applicaties voor iPhone en Android om in alle veiligheid te surfen.

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.