Menu
Blog

3 tips indien je je gsm verliest

Tot uw dienst

Ben je je gsm kwijt? Is hij plots verdwenen? Of werd hij gestolen? Volg deze drie tips,ze zullen je helpen geld en tijd te besparen!

17.12.2012 Simon VAN CAUTEREN

De beste oplossing is om zen te blijven en deze tips stap per stap uit te voeren.

1. Waar is mijn toestel?

Nadat je alle mogelijke plekken hebt gecheckt (kantoor, fitness, auto), zal je de hulp van moderne technologie erbij moeten roepen. Dat is helaas niet het geval van kleine gsm's, maar moderne smartphones kunnen gelokaliseerd worden. Je kan dus weten waar ze zich bevinden, ze op afstand blokkeren, de gegevens wissen en de ringtone zelfs laten afgaan. Bovendien is deze functie gratis op de iPhone (met iCloud), Android (met My Device), Windows Phone (met My Phone) en BlackBerry (met BlackBerry Protect). Je start de functie op en het toestel probeert zich te lokaliseren door middel van de gps en internetverbinding.
En? Is hij echt nergens te bespeuren? Volg dan de volgende tips.

2. Ik blokkeer mijn kaart en mijn toestel

Bel de klantendienst op en zorg dat je het IMEI-nummer (serienummer) van je telefoon bij de hand hebt. Deze vind je op de doos of de factuur van je gsm terug. De klantendienst zal meteen je simkaart kunnen blokkeren en in de meeste gevallen ook je gsm. Niemand zal hem nog kunnen gebruiken en niemand zal je abonnement kunnen gebruiken. Een nieuwe simkaart kan je opgestuurd worden, maar je kan er ook eentje bij eender welk Mobistar Center ophalen, gratis.

3. Ik ben verzekerd

Als abonnee kan je een optie erbij nemen vanaf 4 euro per maand om je gsm te verzekeren. Je gsm is dan volledig gedekt tegen diefstal en je krijgt zelfs een nieuw toestel nadat je de diefstal bij de politie hebt aangegeven. Frauduleuze gesprekskosten worden tot 3.000 euro gedekt, waar ze ook in de wereld plaatsvinden. En je blijft altijd verzekerd, ook als je van smartphone verandert.

Ik ben mijn smartphone kwijt. Wat moet ik doen?

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.