3 telefoons met zakeninstinct

Niet alle zelfstandigen hebben de nieuwste smartphone nodig. Is je budget nogal krap of stel je geen hoge eisen? Kies dan uit deze drie originele toestellen: twee zuivere telefoons en een smartphone.

 

16.05.2018
Door Cédric

Een telefoon die het 30 dagen uithoudt: de eeuwige 3310
Ja, die goede oude Nokia 3310 bestaat nog altijd. Meer nog, hij werd in 2017 heruitgevonden, met een nieuwe interface en de onverwoestbare game Snake. Toch een verschil met het originele model: er zit nu kleur op! De 3310 is het ideale toestel om te bellen en sms’jes te versturen. Hij is compatibel met 2G- en 3G-netwerken. Hij laat je naar muziek of een FM-radio luisteren en zijn batterijduur slaat je met verstomming: hij kan het tot een maand lang uithouden! En met zijn prijs van 59 euro geeft hij iedereen het nakijken. Dit is dus het ideale toestel om een vaste lijn te vervangen of als je een telefoon wil om te … bellen!

Voor stoere zelfstandigen: de Crosscall Spider X4
Hoewel dit geen Nokia 3310 is, zit er op dit toestel toch een scherm van 2,4 inch. Bovendien is deze Croscall water- en stofdicht, kan hij 2 simkaartjes slikken en heeft hij een heuse zaklamp aan boord. Perfect voor wie in de bouwsector werkt of al eens op plaatsen komt waar het er nogal ruw aan toegaat. Een gewone telefoon, dus geen Nokia, maar wel compatibel met zowel 3G als 2G. Foto’s nemen kan: de X4 beschikt over een fotosensor van 2 megapixel. Hij kost 99,99 euro incl. btw. En hij houdt het 13 dagen vol zonder opladen.

BlackBerry voor business: de DTEK50 met Android
Doet je bedrijf het zuinig aan? Met zijn prijs van 200 euro blijft de BlackBerry DTEK 50 onklopbaar, al heeft hij zijn fysieke toetsenbord ingeruild voor een scherm van 5,2 inch. Om foto’s te nemen en documenten te scannen beschik je over een sensor van 13 megapixel. Vind je dat hij op de Alcatel Idol 4 lijkt? Klopt, het is ook dezelfde smartphone, maar hier krijg je er de BlackBerry-apps bij, waaronder de hub waarmee je al je berichten beheert, zowel sms’jes als tweets en e-mails. Ook de BlackBerry-beveiligingsapps zitten erop. Je krijgt dus een smartphone voor het werk, met een vrij zuivere Android-versie. Batterijduur: ongeveer 2 dagen.