Menu
Blog

3 sporten die je deze zomer absoluut moet testen in de stad

Fun

Vind jij wielrennen, voetbal of mountainbike compleet voorbijgestreefd? Deze drie maffe sporten zouden je deze zomer aan het bewegen moeten krijgen.

04.07.2017 Céline Roman

Mountainbike + polo = bikepolo
Bikepolo wordt traditioneel op gras gespeeld tussen twee teams van vijf spelers op een fiets (doelman inbegrepen). Maar je kan het ook spelen op asfalt, in teams van 3 of 4 spelers.
Heb je zeker nodig: een mountainbike en een mallet. Tijdens de wedstrijd, die twee keer 30 minuten duurt, is de scheidsrechter de enige die zich te voet mag voortbewegen. De bedoeling: zoveel mogelijk doelpunten maken. Het terrein is ongeveer zo groot als een voetbalveld. Bij bikepolo op de weg gaat het er een stuk ruwer aan toe.
België telt verschillende verenigingen, onder andere in Gent, Brussel, Aalst en Namen. Meer info vind je op de website van de Bikepolocompetitie.
Bekijk het verslag van het WK 2016!

Slacklinen, een sport in volle groei
In het begin was de slackline een trainingsonderdeel voor bergbeklimmers. Maar ook circusartiesten leggen er zich op toe. Intussen is slacklinen uitgegroeid tot een volwaardige evenwichtssport die veel concentratie en behendigheid vergt. De bedoeling? Je evenwicht bewaren op een riem van nylon of polyester, en die oversteken. De slackline wordt tussen twee stevige verankeringspunten gespannen, zoals masten of bomen. Je moet één worden met de riem. En dat is heel, heel moeilijk.
Meer info over slacklinen in België vind je op www.slacklife.be/
Bekijk deze ongelofelijke video (in 4K), een mix van slacklining en backflips op een strand in Californië.

'Gewoon' urban golf
Urban golf (of stadsgolf) is een spel dat van golf is afgeleid en in de stad wordt gespeeld. Je hoeft je niet in te schrijven in een club en je hoeft jezelf geen dure uitrusting aan te schaffen om het te spelen. Net als bij golf en minigolf moet je het balletje in een hole of ander doelwit slaan. Ben je toevallig in Brussel? Goed nieuws! Daar hebben enkele liefhebbers een club opgericht, Brussels Street Golf.
In Italië werd een volwaardige competitie opgericht in een adembenemend decor. Neem snel een kijkje!
 

 

 

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.