Menu
Blog

3 smartphones voor minder dan 130 euro

Tech

Vind je de prijs van de nieuwste Samsung, Huawei en iPhone overdreven? Deze drie smartphones doen wat ze moeten doen zonder een aanslag op je portefeuille: 59 tot 129 euro. Aan jou de keuze.

21.11.2017 Cédric Godart

Wiko Sunny 2 voor € 59,99

Deze budgetsmartphone is momenteel een van de voordeligste op de markt. De Sunny 2 heeft een vrij comfortabel 4 inch-scherm. Er zit een fotosensor van 5 megapixel in het toestel, naast 4 GB aan ROM-geheugen, dat je met een microSD-kaartje uitbreidt tot 64 GB. En ondanks zijn bescheiden prijs biedt de Sunny 2 plaats voor 2 simkaartjes. Minpuntje: je moet je tevredenstellen met versie 5.0 van Android. Je hebt dus geen toegang tot de nieuwste snufjes van het Google-besturingssysteem, maar de meeste apps blijven correct functioneren. Je krijgt ook niet de snelheid van 4G, maar slechts 3G+. Toch is dit een ideaal toestel voor wie geen al te hoge eisen aan zijn smartphone stelt (en zo zijn er nogal wat mensen …).

Wiko Tommy 2 voor € 99,99

Dit is waarschijnlijk het favoriete toestel voor wie graag een groot scherm heeft, een recentere Android-versie en 4G van Orange. De Tommy 2 die deze zomer werd gelanceerd, valt vooral op door zijn nieuw design. Hij heeft een HD-ready scherm en een vrij krachtige quadcore-processor. Je krijgt standaard 8 GB aan geheugen, maar dat breid je eenvoudig uit met een microSD-kaartje. Wij waren aangenaam verrast door het fototoestel van 8 megapixel. Bij voldoende licht is de fotokwaliteit vrij goed te noemen. Een echte meevaller is de versie 7.1 van Android, maar het Franse merk vermeldt niet of een latere update naar Oreo (Android 8) gepland is. Voor deze prijs is dit absoluut een aanbevelenswaardig toestel. Het mikt op wie zijn budget geen geweld wil aandoen, maar toch prijs stelt op een technisch vrij krachtige smartphone.

Huawei Y6 II Compact voor € 129,99

Mooie vormgeving en interessante technische eigenschappen. Dit is in een notendop de Y6 II Compact, die vorig jaar op de markt kwam. Pluspunten zijn zeker het grote scherm (5 inch), een kwaliteitsvol fototoestel van 13 megapixel en de mogelijkheid om twee simkaartjes te gebruiken (eentje voor het werk, eentje voor privégebruik). De Y6 II Compact is zelfs compatibel met het 4G-netwerk van Orange. Hij lijkt weliswaar sterk op de P8 en P9 Lite, maar is met een prijskaartje van slechts 129 euro veel betaalbaarder. Nadat het toestel in 2016 werd gelanceerd met Android 5, is er nu eindelijk een update naar versie 6.0 van Android beschikbaar, zodat het met een groot aantal recente apps overweg kan.

Een laatste tip? Wil je een nog voordeliger tarief (9 euro)? Combineer je smartphone dan met een Orange-abonnement.

Ontdek de online shop

 

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.