Menu

3 redenen waarom “blind trouwen” eigenlijk best een goed idee is

06.03.2017
Door Andy V

Trouwen met iemand die je amper kent … Het blijft toch wel een taboe. Niet alleen in hun vriendenkring worden de koppels uit Blind Getrouwd op bezorgde blikken en zou-je-dat-wel-doen-kruisverhoren getrakteerd; ook de kijkers vragen zich vast weleens af wat de deelnemers aan het populaire VTM-programma in godsnaam bezielde toen ze zich inschreven. Maar waarom zou je eigenlijk wachten met trouwen tot je je begint te ergeren aan rondslingerende sokken en opstaande wc-brillen, of tot je de zinnen van je partner kunt afmaken? 3 redenen pro “blind trouwen” op een rijtje.

1.Waarom kostbare tijd verliezen?

Of je nu twintig bent of zestig: je tijd is kostbaar en je wilt er het maximum uit halen. Maar er zijn zo veel opties en je moet de juiste keuze maken! Bijgevolg hebben steeds meer mensen last met knopen doorhakken. Maar met al die aarzelingen bereik je helemaal niets, ook niet in de liefde. Duik erin, geniet ervan: liefde smaakt beter als ze je kokendheet naar binnen slokt dan wanneer je ze lauwwarm door elkaar roert of à la julienne in stukjes snijdt.

2.Niets is ooit helemaal perfect

Misschien heb je een rotslecht geheugen en vergeet je je lief steevast te vragen naar belangrijke dingen op het werk. Misschien ben je een beetje aan de passieve kant en heb je minstens drie aanmaningen nodig om nog maar te beginnen aan huishoudelijke taken. Of misschien ben je een bazig type dat weinig kritiek kan verdragen. Welk soort persoon jij ook bent: iedereen heeft zijn kleine kantjes – ook je partner. Hoe langer jullie samenzijn voordat één van de twee op de knieën gaat, hoe groter de kans dat jullie die kleine kantjes meer gewicht gaan geven dan ze verdienen en misschien zelfs nooit aan trouwen toekomen “omdat het toch niet voor 200% goed zit”. De realiteit is dat niets ooit “voor 200% goed zit”, en da’s ook helemaal niet erg.

3.Voor ’t leven!

Hoewel het moderne idee dat niets eeuwig duurt ons beeld van het huwelijk een beetje heeft aangetast, hechten de meeste geliefden toch nog veel belang aan die ring om hun vinger. Met andere woorden: ze zullen er niet zomaar een punt achter zetten, maar blijven vechten om die “ja” te doen standhouden.