Menu
Blog

3 oplossingen om beter te slapen... met je gsm

Tot uw dienst

Heb je moeite om 's avonds de slaap te vatten? Dan zou je smartphone weleens je ideale nachtelijke bondgenoot kunnen zijn. We hebben enkele oplossingen voor jou om beter te slapen.

28.01.2019 Céline Roman

Een applicatie om beter te ademen

Na de dagelijkse beslommeringen is er niets beter om de stress van je af te schudden dan een rustige en regelmatige ademhaling. Deze twee suggesties voor je smartphone zijn helemaal gratis. Cardio Zen is de applicatie die je moet hebben voor je iPhone. Heb je een Android, dan installeer je Breathe Easy. Die apps zijn een soort van personal trainer voor je hartcoherentie. Doel: het organisme helpen om je innerlijk in balans te houden.

Een bedlampje dat over je slaap waakt

De ontwikkelaar Terraillon pakt uit met Homni, een geniale oplossing. Deze kit kan je kopen bij een elektrozaak bij jou in de buurt. Ze bestaat uit een bedlampje dat je met je smartphone verbindt. Er wordt een analyse gemaakt van je omgeving (temperatuur, vochtigheid, geluidsniveau, lichtsterkte) en daarna doet de verlichting zijn werk. Die zorgt voor aangepaste programma's die bedoeld zijn om je sneller te doen inslapen. De bediening gebeurt met je smartphone of met makkelijk te onthouden bewegingen. Ook deze oplossing beschikt over een programma voor je hartcoherentie.

Een smartwatch om je pols en klaar is Kees

De Fitbit Charge 2 is een vernuftige smartwatch. Niet alleen kan je er je activiteiten overdag mee volgen (afstand, aantal stappen, aantal traptreden, verplaatsingen), hij meet ook je hartritme en houdt bij hoe je slaapt. Je hoeft het toestel maar één keer per week op te laden. Zodra je ontwaakt, vertelt de app je hoe je slaap is verlopen (aantal keer wakker geworden, diepe slaap, lichte slaap). Deze smartwatch is verkrijgbaar in je Orange-shop. Ga hem eens proberen!

Internet is geen onbekend terrein voor Belgische senioren.

Tags

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.