Menu
Blog

3 onmisbare IT-tools voor advocaten

Werk

Als advocaat heb je een uitgebreid netwerk en een uitpuilend klantenbestand. En dat brengt heel wat verplichtingen en administratieve rompslomp met zich mee. Zelfs wanneer je een persoonlijke assistent ter beschikking hebt, is je dagelijkse workload aanzienlijk. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je productiviteit te verhogen en je werkdag behapbaar te maken. En dan hebben we het niet alleen over puur time management. Er zijn ook enkele IT-tools die het leven van een advocaat een stuk vergemakkelijken. We lijsten er enkele voor je op.

05.05.2017 Andy Van Schil

1. De cloud

Als advocaat ben je vaak onderweg en werk je samen met verschillende collega’s en externe partijen. Dat vereist een flexibele werkomgeving, zowel fysiek als digitaal. In dat opzicht is het een must om voor een (goed beveiligde) cloudinfrastructuur te kiezen. Op die manier kun je je dossiers te allen tijde raadplegen, waar je ook bent. Bovendien maken de clouddiensten van leveranciers zoals Microsoft, Google en Apple het erg makkelijk om met meerdere personen aan een document of bestand te werken. Op die manier verlies je geen kostbare tijd en bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat waardevolle data verloren gaan.

Er zijn verschillende leveranciers van software op maat voor dossier- en documentbeheer. Die software is erop gericht om dossiers vlot toegankelijk te maken en efficiënt te beheren. En dit voor alle medewerkers, op kantoor of vanop afstand.

2. CRM

Een business runnen, dat is je klantenrelaties opvolgen, beheren en verder uitbouwen. En daar komt anno 2017 heel wat bij kijken. Een CRM-systeem, of voluit Customer Relationship Management-systeem, in dan ook onmisbaar. CRM heeft als doel de contacten in je IT-systeem te centraliseren, te stroomlijnen en te optimaliseren. Het laat toe om de belangen van je klanten nog beter te behartigen en op te volgen. Zo kun je de geschiedenis en interacties van elk contact in een handomdraai raadplegen. Ook het management van je timesheets, meetings en kostenstructuur wordt er een stuk eenvoudiger op.

3. Wunderlist of Todoist

Al gehoord van Wunderlist, Todoist of afgeleiden? Het zijn lichte, eenvoudig te downloaden apps die je dagelijkse projectbeheer net dat tikkeltje makkelijker maken. Ze maken het mogelijk om een to-dolijst bij te houden per project, en elke taak in realtime te synchroniseren. Klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Maar er zijn nog veel meer opties. Zo kun je je e-mails bepaalde prioriteiten toekennen en labelen volgens project. Fotobestanden of andere attachments integreren? Geen probleem!

Tags

Found this useful? Share with

Andy Van Schil