Menu

3 miljoen winnen met Fortnite? Het kan!

De hype rond Fortnite blijft maar duren, en dat merk je aan alles. Ook aan de prijzenpot die Epic Games heeft bekendgemaakt voor de volgende editie van zijn wereldbeker. In totaal valt er liefst 30 miljoen dollar te winnen.

05.03.2019
Door Céline R

Fornite: de game met 200 miljoen geregistreerde spelers

De survival game dankt zijn succes aan het speltype Battle Royale, waarin de spelers elkaar proberen af te maken op een verlaten eiland. Het spel is gedaan wanneer er maar één speler (of team) overblijft. Je leest er alles over in onze vorige blogpost 'Wat is Fortnite?'.
Daarnaast dankt de game zijn populariteit aan de danspasjes die gretig rondgaan op social media (lees ook onze post 'Waarom zijn je kinderen zo verslingerd aan Fortnite?').
Maar dat betekent niet dat ontwikkelaar Epic Games gebeiteld zit. Sinds enkele weken moet Fornite de concurrentie dulden van Apex Legends, een shooter die in geen tijd uitgroeide tot een de meest gevolgde games op livegameplatform Twitch.

Fortnite: de wedstrijd

De kwalificatieronde vindt plaats van 13 tot 16 juni 2019 in tien aparte sessies. Elke week wordt één miljoen dollar verdeeld over alle spelers die erin slagen zich voor de eindronde te plaatsen.
Iedereen (of toch bijna) is welkom; de minimumleeftijd ligt op 13 jaar.
Na de kwalificatieronde stoten 100 individuele spelers en 50 duo's door naar de finale die plaatsvindt van 26 tot 28 juli in New York.
De grote winnaar gaat uiteindelijk naar huis met de waanzinnige som van 3 miljoen dollar.

E-sport heeft de wind in de zeilen

Natuurlijk zal Epic Games in de loop van 2019 weer talrijke eigen wedstrijden en toernooien organiseren, maar de ontwikkelaar zal ook zijn partners een financieel duwtje in de rug geven om meer wedstrijden te organiseren dan vroeger. Daarvoor heeft het maar liefst 100 miljoen dollar uitgetrokken.
E-sport lijkt terrein te winnen. We hebben het er trouwens over in onze artikel over professionele gamers.

Divinity: Original Sin verkozen tot beste videogame
op de Belgian Game Awards 2019