Menu
Blog

3 accessoires voor betere foto’s met je smartphone

Tech

Het geheim van geslaagde foto’s? Natuurlijk een goede fotosensor op je smartphone, maar ook accessoires die ooit door professionele fotografen zijn bedacht. Met onze selectie haal je verbluffende resultaten.

20.12.2017 Cédric Godart

1. Bluetooth-flitser
Flitsen met je smartphone kan, maar de ingebouwde flitser schiet schromelijk tekort om een heel tafereel te verlichten vanaf een zekere afstand. En als je te kort bij je onderwerp komt, zijn de gezichten uitgebleekt. Gelukkig is er iBlazr 2, een module die al twee jaar bestaat. Ze is ontwikkeld dankzij crowdfunding, werkt via Bluetooth en is zowel met de iPhone als met Android compatibel. Om te flitsen druk je op een knopje. Je kan zelfs de lichttemperatuur instellen, omdat er in de iBlazr zowel warme als koude leds zitten. En via de app laat je verscheidene flitsers van het merk samenwerken. Heel professioneel en uitgekiend!
Prijs: ongeveer € 50

2. Ontspanner
Online vind je ontspanners voor minder dan 7 euro en zo’n ding is echt geniaal! Want stel je voor: je hebt je smartphone helemaal ingesteld, ergens tegenaan gezet en nu wil je een foto nemen zonder nog het scherm aan te raken (omdat je anders alles weer zou ontregelen). Dan is bijvoorbeeld de Bluetooth-ontspanner van CamKix ideaal (werkt tot 10 meter ver). Compatibel met Android en iPhone en klein genoeg voor aan je sleutelhanger. Ook leuk voor selfies!

3. Statief
Hoewel recente smartphones over optische beeldstabilisatie beschikken, blijft een statief de beste vriend van elke fotograaf, vooral als je een stilstaand tafereel wil vastleggen. Op het internet wemelt het van de statieven voor smartphones, niet alleen grote, maar ook meer discrete modellen om op een bureau of tafelblad te installeren. Even “smartphone statief” in je browser intikken en je vindt er een massa, van allerlei merken (Rhodesy, Fotopro, Dezuo, enz.) en vanaf 15 euro.

4. Lenzen
Met een lens bereik je allerlei speciale effecten, zoom, groothoek, fisheye, macro. Maar controleer altijd of een bepaalde lens geschikt is voor jouw specifieke smartphone (zowel merk als model zijn van belang), want alle lenzen functioneren niet met alle sensoren en soms zijn de resultaten weinig professioneel. Olloclip-objectieven worden door Apple verkocht en zijn dus compatibel. Voor Android zijn er lenzen van bijvoorbeeld  CamKix of Aukey. Maar dus altijd checken of je model en OS ondersteund worden vóór je koopt.

Tags

Found this useful? Share with

Cedric Godart
30-something, geobsedeerd door zowel spinning als het opsporen van alle mobile nieuwtjes op elk uur van de dag.