Menu
Blog

11 niet te missen festivals in Europa!

Fun

Bij Orange belet niets je om je databundel overal in Europa te gebruiken. De perfecte reden om de beste festivals in Europa te bezoeken... en je favoriete optredens te delen met je vrienden in België.

27.05.2019 Céline Roman

Festivals in Frankrijk

- Hellfest Open Air: dit jaar vieren we de 13de editie van deze hoogmis van de rock, punk en metal in Clisson, in het departement Loire-Atlantique. Op de affiche? Manowar, Lofofora, Deadland Ritual, ZZ Top, Lamb of God en nog veel, veel meer.
21 tot 23 juni.
- Les Vieilles Charrues: een van de grootste festivals in Frankrijk. De organisatie pakt voor de 28ste editie uit met enkele topnamen. Iggy Pop, Martin Garrix, Christine and the Queens, David Guetta en Tears for Fears zijn maar enkele van de headliners.
Mis er niets van! Van 18 tot 21 juli.
- ElectroBeach: het dancefestival dat stormenderhand de wereld verovert. De line-up is nog niet bekend maar als je graag electro hoort, raden we je sterk aan om snel een pass te kopen. Voor ze allemaal de deur uit zijn.
13 tot 15 juli.

Festivals in Duitsland en Nederland

- Hurricane Festival: een van de grootste Duitse rockfestivals, met meer dan 60 bands, vlak bij Hamburg. Enkele van de headliners dit jaar: Foo Fighters, The Cure, Papa Roach en Mumford & Sons.
21 tot 23 juni.
- Amsterdam Pride: de LGBT-scene in Nederland is een van de indrukwekkendste ter wereld. Kom de liefde in al haar vormen vieren...
27 juli tot 4 augustus.

Festivals in Spanje en Portugal

- Primavera Sound: al 19 jaar zakken duizenden fans van hiphop en alternatieve muziek af naar dit festival. Behalve optredens worden in het centrum van Barcelona ook andere evenementen georganiseerd, en dat allemaal onder een stralende Spaanse zon.
30 mei tot 1 juni.
- FIB: in juli komt de Portugese stad Benicàssim helemaal tot leven, met naast electro-, pop- en indiemuziek ook activiteiten rond film en theater.
18 tot 21 juli.
- Nos Primavera Sound: heb je het Spaanse Primavera Sound festival gemist? Misschien vind je de Portugese versie nog leuker! Zet je beste beentje voor in het grootste stadspark van Portugal, in Porto.
6 tot 8 juni.

Festivals in Hongarije, Servië en Bulgarije

- Sziget Festival: dit festival is een van de grootste muziekfestivals van Europa en lokt jaarlijks 400.000 festivalgangers naar het Obuda-eiland. Met meer dan 1000 optredens op 60 podia zien de organisatoren het dit jaar nog grootser. Komen al zeker hun kunsten bewonderen: Foo Fighters, Ed Sheeran, Florence + The Machine, The 1975 en nog veel meer.
7 tot 13 augustus.
- Exit Festival: deze reusachtige dansvloer met zicht op de Donau heeft alles om je te doen wegdromen... en werd met recht en reden verkozen tot beste Europese festival 2016 door European Best Destinations. Dans tot in de vroege uurtjes!
4 tot 7 juli.
- Meadows in the Mountains: spring in het onbekende. Dit undergroundfestival in de Bulgaarse bergen groeit enkele dagen per jaar uit tot de meest magische en mysterieuze plek op aarde.
6 tot 9 juni.

Ontdek onze Dierenabonnementen

Found this useful? Share with

Céline Roman
Dol op sms’en en smileys. Smoor op shoppen en lekker eten. Gek op joggen en apps.