Menu
Blog

Deze BV’s namen al deel aan de 24h van Zolder

Fun

Blinkende bolides die aan topsnelheid voorbijscheuren, haarscherpe bochten en meer dan 36.000 schakelmomenten op een dag: dat is de Eleven Sports 24 Hours of Zolder!

Terwijl de piloten op het circuit álles uit hun racemachines halen, kun jij in de paddocks genieten van hun straffe prestaties. Of BV’s spotten – want dat is óók een sport. Grote kans dat je deze bekende adrenalinejunks tegenkomt!

09.08.2019 Simon VAN CAUTEREN

Kijk daar, Koen Wauters!

Dat de broertjes Wauters niet alleen Sportpaleizen vullen en muziekprogramma’s presenteren, wist je waarschijnlijk al. Koen en Kris zijn naast getalenteerde muzikanten ook echte adrenalinejunks. En het geliefde duo doet het lang niet slecht op de racebaan.

Vorig jaar gingen de jongens na de 24h  Zolder naar huis met de grootste trofee. Dit jaar kruipen ze in een Lamborghini. Koen Wauters in een Lambo? Vonken en vuur verzekerd!

Tommeke, Tommeke, wat doe je nu!

Een half jaar nadat wielergod Tom Boonen zijn fiets aan de haak hing, kondigde de Kempenaar aan dat het tijd was om de racewereld te veroveren. Naar eigen zeggen vindt Tom racen gewoon ‘Kei plezaant’, maar toch richt hij zijn pijlen op de overwinning. Wie weet lukt het hem samen met het ervaren Deldiche Racing-team.

Een Oscar en … een racetrofee voor Roskam?

De meest verrassende naam in dit lijstje van bekende Vlamingen is regisseur Michael Roskam. De maker van ‘Rundskop’ en ‘La Fidèle’ zorgt ook op het circuit voor een adembenemend spektakel. Twee jaar geleden nam hij voor het eerst deel aan de 24 urenrace. Hopelijk kent de wedstrijd een iets vrolijker einde dan zijn kaskrakers.

Foei foei Anthony

Een BV die we dit jaar niet tegen het lijf zullen lopen, is Anthony Kumpen. Hij werd in maart in beroep vier jaar geschorst omdat hij in 2018 tijdens de 24 uur werd betrapt op doping. Auwch.

Wil je geen moment van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder missen? Volg de race dan live op Eleven Sports via Love Trio of op de website van Eleven Sports via Love Duo.

Étiquettes

Found this useful? Share with

Simon VAN CAUTEREN
Gamer et photographe, le partage est dans sa nature de Digital Native biberonné aux Likes et aux Retweets.