Menu
Blog

“All rise!” Waarom we dol zijn op advocatenseries

Fun

Canvas kondigde aan dat Gilles De Coster dit najaar de zender zal versterken met een programma over strafpleiters.

03.11.2017 Céline Roman

De De Mol-presentator die in 2012 naar Vier overstapte, gaat in deze nieuwe zesdelige reeks met gerenommeerde advocaten in gesprek, en peilt onder meer naar het effect dat hun veeleisende werk heeft op hun persoonlijke leven – én op hun geweten. Bij wijze van voorbereiding duiken we hier alvast even in de rijke geschiedenis van advocatenseries, van ‘Recht op Recht’ (nostalgie!) tot ‘Suits’. Waarom krijgen we er maar niet genoeg van?

Advocatenseries: bakens van zekerheid

Als ze goed gemaakt zijn, herstellen advocatenseries ons vertrouwen in de mensheid. Dat er helden met een universiteitsdiploma rondlopen die de wereld behoeden voor onrechtvaardigheid is een geruststellende gedachte, toch? Toegegeven, dit gaat misschien alleen op voor de Chris Haagdoorns onder de advocaten (Veerle Dobbelaere gaf in ‘Recht op Recht’ gestalte aan een wel héél strenge strafpleitster), maar toch hebben ook iets dubieuzere figuren hun charmes – denk maar aan Mike Ross uit ‘Suits’ …  

Sappige verhalen gegarandeerd

Hoewel je je onvermijdelijk gaat hechten aan de vaste hoofdpersonages die elke aflevering terugkomen en waarvan je ook in het persoonlijke leven mag binnengluren, bieden advocatenseries daarnaast meer dan voldoende afwisseling dankzij de interessante en vaak hallucinante cases die ze belichten. Een passionele moord waarvan je niet genoeg sappige details kunt krijgen, een dader die je uiteindelijk als slachtoffer gaat beschouwen en waarvoor je vreemd genoeg begrip kunt opbrengen, … Advocatenseries behandelen het hele spectrum aan menselijke emoties.  

Personages met een hoek af

In advocatenseries passeren heel wat louche types de revue – de ene al sympathieker dan de andere. Soms is de advocaat zélf een tikje louche (Saul Goodman) of licht neurotisch (Ally McBeal). Kortom: de hoofdpersonages die ondanks hun loodzwaar beroep en hun persoonlijke issues toch hun geweten zuiver proberen te houden, zijn de derde reden waarom advocatenseries ons zo blijven boeien. Wij kunnen alvast niet wachten tot Gilles De Coster échte strafpleiters voor de lens haalt!

Ontdek onze Love-aanbod

Étiquettes

Found this useful? Share with

Céline Roman
Droguée aux SMS et aux smileys, grande fan de shopping et gourmande devant l’Eternel, adepte du footing matinal et des appli inutiles. A l’espoir d’apporter une petite touche féminine sur ce blog.